"UVEK ĆU SE RADO SEĆATI OSMEHA NA VAŠEM LICU": Bivši učenici i prijatelji se POTRESNIM REČIMA opraštaju od ubijenih u Sanskom Mostu

Autor:

Svet

22.08.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada još nije poznato da li će u Sanskom Mostu biti proglašen dan žalosti, a termin dženaze i sahrane ubijeni biće poznat naknadno

"UVEK ĆU SE RADO SEĆATI OSMEHA NA VAŠEM LICU": Bivši učenici i prijatelji se POTRESNIM REČIMA opraštaju od ubijenih u Sanskom Mostu

Foto: Tanjug/AP Photo/Edvin Zulic, Facebook

Direktor Mešovite srednje škole u Sanskom Mostu Nijaz Halilović, profesorka engleskog jezika Gordana Midžan i školska sekretarica Nisveta Kljunić žrtve su jučerašnjeg stravičnog zločina koji je počinio domar škole Mehmed Vukalić.

On je juče u jutarnjim satima ušao u školu i iz automatske puške ubio njih troje. Prve informacije iz istrage sugerišu da je ubica imao nerešene radno-pravne sporove sa institucijom u kojoj je bio zaposlen. Navodno je ranije razgovarao sa školskom upravom o svom radnom statusu, a protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak.

Policijski službenici su juče oko 16 sati završili uviđaj u školi, a pogrebno društvo je odvezlo tela ubijenih te će najverovatnije biti naložena njihova obdukcija.

Za sada još nije poznato da li će u Sanskom Mostu biti proglašen dan žalosti, a termin dženaze i sahrane ubijeni biće poznat naknadno.

Takođe, zbog ovog događaja, verovatno je da će biti prolongiran i početak školske godine.

Republika

Foto: Facebook

Žrtve masakra

U međuvremenu, na društvenim mrežama brojni prijatelji i rodbina se opraštaju od žrtava ovog stravičnog zločina.

Jedna od onih koji su se oprostili od profesorke Midžan je njena bivša učenica Hana Dizdarević.

"Kao neko ko je imao čast četiri godine da sedi u klupi i prisustvuje časovima cenjene profesorke Gordane Midžan imam potrebu da napišem ovo što sledi. Poštovana, voljena, omiljena moja profesorka, ne postoje reči kojima se bol i tuga koju trenutno osećam mogu opisati. Pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primer... Uvek ću se rado sećati osmeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih saveta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim.

Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste mašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmeh", napisala je.

Kako kaže, Midžan je važila za pravednog profesora.

"Pamtiću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala drugu iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj časa, preobrazili biste se iz profesorke Gordane u nama svima omiljenu Gocu... Pričali biste o svojim studentskim danima, svojim ljubimcima, davali bi najbolje ljubavne savete, najljepše komplimente... Poslednji put sam Vas videla na maturi svoje sestre, izgledali ste prelepo kao i obično, zagrlile smo se, udelile komplimente jedna drugoj, volela bih da sam Vas barem još jednom videla nakon toga. Zbirka bi se mogla napisati o sa Vama provedenim trenutcima... "Only english Hana, please." My beloved teacher, the light of my highschool days, my rolemodel, my fashion icon, the lovliest woman I ever got to know. Gordana Midžan. May your beautiful soul rest in peace", napisala je.

Takođe, mnogo prijatelja i poznanika se oprostilo i od direktora Halilovića, kao i od sekretarice Kljunić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading