BOSANSKI STRUČNJAK UĆUTKAO CEO REGION! "Srbija je pokazala kako se to radi, a ovi naši čekaju da im rode donesu struju!

Autor:

Vesti

22.06.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primer stabilne politike!

BOSANSKI STRUČNJAK UĆUTKAO CEO REGION! "Srbija je pokazala kako se to radi, a ovi naši čekaju da im rode donesu struju!

Foto: youtube.com/Hayat Media BiH, pixabay.com

Juče je došlo do masovnog nestanka struje u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Albaniji i Grčkoj, a istog dana je najavljena i najviša temperatura u ovoj godini. Uzrok ovog kolapsa još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da je do njega došlo usled preopterećenja na interkonektivnim 400 kV dalekovodima u regionu. Situacija je bila dramatična, ali Srbija je uspela da zadrži stabilnost u elektroenergetskom sistemu, čime je sprečila da kolaps u regionu utiče na nju.

Nakon ovog događaja, usledile su brojne reakcije i pohvale na račun Srbije i njenog rukovodstva koje je brzo reagovalo i očuvalo stabilnost u zemlji. Almir Bečarević, bosanski stručnjak za energetiku, pohvalio je Srbiju u jednoj emisiji, ističući da je Srbija pokazala kako se to radi, dok ostali čekaju da im rode donesu struju.

Bečarević je takođe izrazio frustraciju zbog stanja u Bosni i Hercegovini, ističući da se čini kao da žive u paralelnom svetu. Kritikovao je nedostatak akcije u vezi sa zatvaranjem termoelektrana na ugalj i nedostatak zamenskih rešenja. Upitao se kako će se obezbediti energija ako se zatvore termoelektrane, ističući besmislenost situacije. Takođe je izneo zabrinutost zbog planova Srbijagasa da gradi gasnu elektranu od Šepka prema Banjaluci, uzimajući resurse od Bosne i Hercegovine.

Ovaj incident je pokazao značaj održavanja stabilnosti u elektroenergetskom sistemu i izazvao je dodatne rasprave o potrebi za diverzifikacijom izvora energije i unapređenju infrastrukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading