CRNA GORA U SUZAMA! PREMINUO legendarni fudbaler!

Autor:

Sport

14.06.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag.

CRNA GORA U SUZAMA! PREMINUO legendarni fudbaler!

Foto: republika.rs

Janko Miročević, legendarni crnogorski fudbaler, preminuo je u 71. godini, ostavljajući dubok trag u istoriji crnogorskog fudbala. Tokom svoje karijere, postao je simbol Budućnosti, započevši svoju fudbalsku avanturu u OFK Titogradu.

Miročević je tokom karijere postao jedan od najvažnijih igrača Budućnosti, postavši nosilac tima zajedno sa svojim bratom Antom. Njegova uloga u generaciji Podgoričana koja je stigla do finala Kupa Jugoslavije 1977. godine ostala je upamćena po njegovim bravurama na terenu, iako je Budućnost poražena u finalu rezultatom 2:0. Ovo je bilo jedno od dva finala Kupa Jugoslavije na kojima je Budućnost nastupila, a Miročević je isticao da je čitava Podgorica podržavala njihov tim, sa oko 60.000 navijača koji su ih bodrili na Marakani.

Iako nije dobio priliku da zaigra za reprezentaciju, Miročević je pronašao svoje mesto u fudbalu kao trener, stvarajući ne samo talentovane igrače, već i ljude od integriteta. Njegova škola postala je legendaran izvor talenata u Crnoj Gori, iznedrivši igrače poput Simona Vukčevića, Igora Burzanovića, braće Božović, Marka Vešovića i mnoge druge.

Miročević je ostavio dubok trag u crnogorskom fudbalu, kako kroz svoju igračku karijeru, tako i kroz svoj doprinos razvoju fudbalskih talenata. Njegova smrt ostavlja prazninu u svetu fudbala, ali će njegovo nasleđe nastaviti da živi kroz generacije fudbalera koje je inspirisao i trenirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading