PRETRES "NIČIJE KUĆE": Ko je vlasnik podgoričke vile?

Autor:

Svet

13.06.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da su u pitanju krivična dela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju.

PRETRES "NIČIJE KUĆE": Ko je vlasnik podgoričke vile?

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Višeg suda sproveli su pretres tzv. "Ničije kuće" u elitnom podgoričkom naselju Gorica. Pravni zastupnik vlasnika te nekretnine, Vlada Ivanovića, advokat Zoran Piperović, potvrdio je da je policija sprovodi po nalogu suda.

Prema nezvaničnim informacijama, pretres je deo istrage protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering. Sumnja se da su u pitanju krivična dela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju. Advokat Piperović istakao je da objekat nije završen niti useljen, te da pretpostavlja da u njemu osim instalacija nema ništa.

Advokat Marko Milošević, koji je takođe prisustvovao pretresu, izrazio je nezadovoljstvo i naveo da ne postoji "osnovana sumnja", već samo "sumnja". Dodao je da je desetak policajaca SPO-a vršilo pretres i istakao da su "nelogični" i "necompetentni". Istakao je da se radi o objektu u sivoj fazi te da "za ona koja traže, ne mogu ništa naći".

Kuća je postala predmet kontroverzi nakon što je vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević, 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prethodne je sedmice, u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, naveo da je formiran poseban predmet u vezi sa "Ničijom kućom" i da su već preduzete određene radnje.

(Vijesti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading