NOVAK JE LUD ZA DVOTOČKAŠIMA, A SAMO JEDNOM RIVALU JE POKLONIO "BICIKL": Neverovatan podatak iz Đokovićeve karijere

Autor:

Sport

02.10.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo koga je isprašio sa terena sa 6:0, 6:0

NOVAK JE LUD ZA DVOTOČKAŠIMA, A SAMO JEDNOM RIVALU JE POKLONIO "BICIKL": Neverovatan podatak iz Đokovićeve karijere

Foto: instagram.com/djokernole/

Novak Đoković

Novak Đoković trenutno boravi u Kini gde se sprema za nastup na mastersu u Šangaju. U mešuvremenu se Nole dobro zabavlja družeći se sa svojim domaćinima i sponzorima, ali i svojim navijačima. Na više slika koje je objavio srpski as je na biciklu, pa se nameće zaključak da je lud za tom vrstom dvotočkaša.

To svedoči i jedna urnebesna situacija sa mastersa u Monte Karlu kada je Novak išao na turnir upravo biciklom jer je teniski kompleks bio nedaleko od njegovog tadašnjeg doma u Monaku. Međutim, da li znate koliko puta je Novak dobio meč sa "nulom". Popularan naziv za trijumf sa 6:0, 6:0 je upravo "bicikl", a samo jednom je Đokoviću to pošlo za rukom. Bilo je to 5. novembra 2009. kada je Čeha Jana Herniha ispratio sa terena turnira u Bazelu sa 6:0, 6:0.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jan Hernih

Posle je Novak i osvojio taj turnir savladavši Rodžera Federera u njegovoj kući u finalu. Od tada do danas Novak je protivniku prepuštao barem jedan gem na meču, bilo da je reč o turnirima na dva ili tri dobijena seta. Nedavno je bio na dobrom putu da Grku Janisu Ksilasu pokloni "bicikl" u Beogradu u Dejvis kupu, ali mu je "poklonio" jedan gem za 6:0, 6:1. Upravo je tada nastala polemika da je Đoković namerno spustio gas da bi Grk osvojio barem jedan  gem.

Republika

Foto: instagram.com/djokernole/

Uživa na dva točka: Novak Đoković

- Ha-ha. Ne smem ništa da odgovorim na to pitanje za ono što se desilo na 5:0 - rekao je u šali Novak na novinarsko pitanje.

Bilo je takvih situacija više u njegovoj bogatoj karijeri. Kao i onih kada je imao po 6:0 u dva seta, ali su se ti mečevi igrali na grend slemovima na tri dobijena seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading