OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju!

Autor:

Sport

14.09.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek je zadovoljstvo predstavljati zemlju, ovde sam zadnji put igrao pre sedam godina - naveo je Nole.

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju!

Foto: Starsport

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković pobedio je Janisa Ksilasa rezultatom 2:0 i doneo Srbiji vođstvo od 2:0 protiv Grčke u Dejvis kupu. Nole je nakon meča izneo svoje utiske na konferenciji za medije gde je izrazio zadovoljstvo i poručuo da je lepo videti porodice sa decom.

- Uvek je zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju u najstarijem takmičenju u našem sportu. Poslednji put pre sedam godina u Pioniru. Neverovatna atmosfera, puna dvorana, mnogo porodica i mladih, dobra energija. Nisam mnogo znao o protivniku, on je bio ophrvan celom atmosferom. Sve u svemu dobar prvi dan i nadam se da sutra možemo da završimo posao - započeo je Nole.

Đoković se osrvrnuo i na Stefanosa Cicipasa.

- Ne mislim da je kvalitetom igre daleko iza top igrača, poseduje igru da bude utaban u top 5, osvojio je Monte Karlo ove godine što je Masters 1000. Samo je stvar u tome da nađe balans mentalno. Ne znam kroz kakve probleme prolazi, ali poseduje potencijal i kvalitet da bude grend slem pobednik. Igrao je finala, protiv mene oba puta i želim mu sve najbolje. Srpska publika se radovala da ga vidi uživo, njegov brat je ovde i videćemo ga sutra u dublovima - naveo je Đoković.

Foto: Starsport

Novak Đoković

Novak je istakao da voli Grčku i imamo veze sa istorijom.

- Volim Grčku, svi Srbi je vole. Imamo veze sa istorijom, kulturom. Uvek se dobro provedem tamo, gde god ih sretnem, imamo dobar odnos. Sve najbolje Grcima - jasan je Nole.

Novak je istakao koliko mu znači da igra za reprezentaciju.

- Rekao sam mali milion puta koliko mi znači da igram za reprezentaciju. Prvo se pokađe pojavljivanje, pa onda zalaganjem i na trenizima. Drago mi je da smo u najjačem sastavu. Nije nam lako da prstimo prvu grupu a znamo da smo od nekih bolji. Sutra da završimo posao i da se nadamo dobro žrebu, da tu pobedimo i budemo u eliti. Format je takav da se igra manje kući. Dokle god igram tenis, reprezentacija je prioritet - poručio je Đoković i nastavio:

- Trudio sam se da uvek budem na raspolaganju. Zvuči kao kliše, toliko puta je rečeno, ali ponoviću još jednom da je najveća čast kada igram za Srbiju. Ovog leta sam ostvario sve svoje snove sa zlatom. Viktor je bio tamo sa mnom, sa njim sam prošao sve i svašta. Osvojili smo jedini Dejvis kup. Znamo šta znači igrati za zemlju. Želimo da prenesemo na sve mlade u ekipi, kao što je Maksimović koji je prvi put tu. Važno je da se stvori kult reprezentacije. Kada selektor pozove, da si uvek na raspolaganju. Drago mi je da vidim da je taj odjek prisutan kod mladih tenisera. Sedam godina je prošlo od kako sam igrao prethodni put ovde Dejvis kup. Ne znam da li imam još sedam godina karijere... Videćemo, ipak trebaju da preuzmu kormilo neki mladi teniseri koji će braniti boje reprezentacije - pričao je Nole.

Komentarisao je atmosferu u Pioniru.

- To sam osetio danas, tu energiju. Ljudi su se i u prošlosti pojavljivali u velikom broju i pokazivali ljubav, ali ovo danas je nešto drugo. Možda baš zbog toga što sam osvojio zlato. Ostvarila mi se želja da vidim krcati Pionir. Puno dece sa roditeljima, divan prizor. Motivacije kada se igra za Srbiju je uvek na pretek - zadovoljno je govorio je Đoković.

Upitan je da li je poklonio gem.

- Ne smem ništa da odgovorim, ne znam o čemu pričate - kazao je Nole.

O Ksilasu ništa nije znao.

- Ništa nisam znao o njemu. Retke su situacije kada nemam gotovo nikakvu pripremu pred meč. Neka analiza se uradi, neki podaci se izvuku... O današnjem protivniku ništa nisam znao, na slepo sam izašao na teren. Kako je meč odmicao čitao sam njegovu igru. Nezgodno je kada igraš pred ovoliko publike, ne znam da li je imao iskustvo slično. Dosta su oslabljeni kao reprezentacija. To ne utiče na nas, mi znamo šta želimo da uradimo. Grčka je za nas Srbiju prijateljska zemlja, poštovanje njima - objasnio je.

Savetovali su ga da ne igra Vimbldon.

- Za Olimpijadu ne, za Vimbldon da. Zameriće, misliće da ga prozivam, ali moj kum Miljan, fizioterapeut, koji poznaje moje telo bolje nego ja mi je rekao da je bolje da se fokusiram na ono što mi je važnije. Vimbldon mi je bio dečački san i osvojio sam ga više puta, ali Olimpijadu nisam. Poznajem sebe i znao sam da ti mečevi mogu da mi pomognu da se bolje spremim. Odigrao sam finale, bio sam nadigran od igrača kog sam pobedio u finalu Olimpijade. Na neki način sam osećao da gore ne mogu protiv njega. Video sam da je on počeo da sumnja u sebe - ističe Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading