ĐOKOVIĆ GOVORIO O SVOJIM TENISKIM RODITELJIMA: "Imao sam sreće da naletim na njih!"

Autor:

Sport

12.09.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U početnim godinama bavljenog tenisa. imao sam primer, pre svega u svom ocu koji je bio i i dalje je uporan - naveo je Nole.

ĐOKOVIĆ GOVORIO O SVOJIM TENISKIM RODITELJIMA: "Imao sam sreće da naletim na njih!"

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković gost je na RTS-u gde je govorio o raznim temama, a fokus su bile Olimpijske igre. Nole se dotakao i svojih teniskih roditelja Jelene Genčić i Nikole Pilića i istakao da je imao sreće da naleti na njih, ali da su otac Srđan i majka DIjana podneli dosta žrtve.

- To datira iz ranijih dana. U početnim godinama bavljenog tenisa. imao sam primer, pre svega u svom ocu koji je bio i i dalje je uporan. Verovao je u mene čak i kada ja nisam. I majka, koja je izdržavala četiri muškarca, pošto imam dva brata, u 40 kvardata. Bilo je mnogo izazova, jer sam ja izabrao sport koji je izuzetno skup, a svi znamo kakvo je vreme bilo, sankcije. Bilo mi je potrebno da me neko gura napred uvek, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže, uz svo uvažavanje protivnika - govorio je Novak i nastavio:

- Ali, da verujem u sebe i da svaka reč, misao ima svoju moć. To je, dakle, iz kuće poteklo. Potom i Jelena Genčić, sada pokojna. Zatim i Nikola Pilić. Oni sa tolikim znanjem, riznicom trofeja i radom sa najvećim igračima na svetu. Jelena od moje sedme godine, Niki Pilić se uključio nešto kasnije, pa sve do danas. Imao sam sreće da je moja porodica naletela na vrhunske stručnjake koji su umeli da mi prenesu znanje, ali i da mi u pravom trenutku donesu samopouzdanje i samouverenost, čak i kada sam odrastao, bio u pubertetu. Svaka reč koju sam dobio je imala svoju moć - kazao je Đoković.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju autentičnost i hrabrost iznošenja ličnih iskustava, čime je dodatno osvojio simpatije svojih obožavalaca i pokazao da je više od sportskog šampiona - on je čovek sa dubokim emocijama i iskrenim pristupom životu i sportu. Srbija je zasigurno ponosna na ovog izuzetnog sportistu i čoveka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading