ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: "Ne znam hoću li opet imati tu priliku!"

Autor:

Sport

12.09.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao sam čast da predstavljam svoju zemlju u Parizu - ističe Nole.

ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: "Ne znam hoću li opet imati tu priliku!"

Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković je gostovao na RTS-u gde je u opširnom intervjuu je pričao o raznim temama. Nole pre svega dotakao Olimpijskih igara u Parizu gde je osvojio zlato i istakao važnost te medalje.

- Postoji više razloga, a prvi je da sam predstavljao Srbiju, zatim i što je to najvažniji sportski događaj i održava se svake četiri godine, takođe i moja olimpijska karijera je bila turbulentna. Na prvim u Pekingu sam osvojio bronzu, imao sam veliku šansu da se plasiram u finale protiv Nadala, na kraju sam osvojio bronzu. Posle sam gubio dva puta u polufinalu i to su bili najteži porazi u mojoj karijeri - rekao je Nole i nastavio:

- Takođe i zbog toga što sam bio povređen i operisan dva meseca pre, u finalu sam pobedio rivala koji me je pobedio pre toga na Vimbldonu. Zato sam i pao na zemlju kada sam ušao u finale, ali sam znao da se neću zaustaviti na tome, na tribinama su bili moja deca, supruga, moj tim, saigrači iz drugih sportova iz Olimpijskog tima Srbije. Motivacije je bilo na pretek, najbliži set emocija koji sam doživeo je bio na taj dan kada sam pobedio Alkaraza, kada sam pao na kolena, blagosloven sam što sam doživeo mnogo uspeha, ali ovo se izdvaja kao broj jedan - naveo je Novak.

Foto: Profimedia

Novak Đoković sa olimpijskim zlatom

- U naletu emocija sam pao na zemlju i sama činjenica da su na tribinama bili najbliži ljudi, moja supruga, deca, moj tim, pripadnici olimpijskog tima Srbije. To ne mogu da doživim na bilo kom drugom turniru. Da dolaze kolege iz srpskog olimpijskog tima, to mi je dalo dodatan podstrek. Najlepši set emocija koji sam doživeo u životu je taj protiv Alkarasa, kada sam pao na kolena. Nemoguće je opisati sve te emocije, blagosloven sam da sam ih doživeo puno, ali ove se izdvajaju kao posebne - istakao je Nole.

Atmosfera u Olimpijskom selu.

- Olimpijsko selo je jedinstveno iskustvo. Svaki sportista koji je olimpijac je treba to da doživi, neverovatno. Na prvim OI sam bio u selu, na ostalim pola, pola, na ovoj sam hteo da budem van. Bilo je puno sportista, lepo je imati interakciju sa njima. Najdraže mi je bilo da odem do naše zgrade, neki su bili tu, neki ne. To je jedna posebna zajednica, osećate se kao da ste familija, delite sve zajedno, bodrite jedni druge kraj televizora. Gledamo da uvek budemo u toku sa dešavanja. Ono što su meni priredili sportisti nakon osvajanja zlata to ću pamtiti za ceo život, puno emocija je bilo. BIlo mi je neprijatno u nekom trenutku koliku podršku su mi pružili - govorio je Đoković.

O vaterpolistima.

Foto: Profimedia

Zlatni vaterpolisti Srbije

- Situacija sa zlatnim vaterpolistima nije bila planirana. Neki su pričali o tome u javnosti. Nisam hteo da pričam o tome, ne želim da otkrijem šta sam im rekao u sobi. Došao sam, a oni su imali timski sastanak i nisu bili u dobrom raspoloženju. Počeli su da sumnjaju u sebe, a oni su nas toliko puta obradovovali. Niko nikad kao oni. Svaka utakmica njima, bilo klupska ili reprezentativna, mora pobeda. Ako nije, to je smak sveta. Više sam delio svoja iskustva, jer su me zamolili iz misije da posvetim svoje vreme i uđem u njihovu prostoriju. Oni su bili iznenađeni, i ja sam bio. Sve je bilo spontano. Ali, iako nismo u istom sportu, imamo puno zajedničkih imenitenja koji povezuju naše sportove. Iz opšte perspektive, možemo da pričamo o istim ili sličnim stvarima. Ne volim da dajem savete, ali volim da podelim svoje iskustvo i onda mi je drago ako se neko pronađe u tome. Ali, nemojte meni da pripisujete njihovo zlato - rekao je Nole.

O US openu.

- Sada u Njujork sam otišao samo zato što je Grend slem. Osećao sam da to nisam ja. Osećao sam pred svaki meč veći pritisak nego na OI.- Tenis je pojedinačan sport, nemamo na koga da se oslonimo. Sami smo na terenu, tu je čar i lepota sporta, ali ako vam je loš dan i nemate rešenje vi ste - izgubili. To je mač sa dve oštrice - kazao je Nole.

Foto: Instagram.com/usopen

Novak Đoković nakom eliminacije na US openu

Nikola Pilić i Jelena Genčić su njegovi teniski roditelji.

- To datira iz ranijih dana. U početnim godinama bavljenog tenisa. imao sam primer, pre svega u svom ocu koji je bio i i dalje je uporan. Verovao je u mene čak i kada ja nisam. I majka, koja je izdržavala četiri muškarca, pošto imam dva brata, u 40 kvardata. Bilo je mnogo izazova, jer sam ja izabrao sport koji je izuzetno skup, a svi znamo kakvo je vreme bilo, sankcije. Bilo mi je potrebno da me neko gura napred uvek, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže, uz svo uvažavanje protivnika. Ali, da verujem u sebe i da svaka reč, misao ima svoju moć. To je, dakle, iz kuće poteklo. Potom i Jelena Genčić, sada pokojna. Zatim i Nikola Pilić. Oni sa tolikim znanjem, riznicom trofeja i radom sa najvećim igračima na svetu. Jelena od moje sedme godine, Niki Pilić se uključio nešto kasnije, pa sve do danas. Imao sam sreće da je moja porodica naletela na vrhunske stručnjake koji su umeli da mi prenesu znanje, ali i da mi u pravom trenutku donesu samopouzdanje i samouverenost, čak i kada sam odrastao, bio u pubertetu. Svaka reč koju sam dobio je imala svoju moć - kazao je Đoković.

Srbiju čeka Dejvis kup meč protiv Grčke. Novak Đoković je pozvao navijače na možda poslednji meč koji igra za reprezentaciju pred domaćom publikom. 

- Sve teče u najboljem redu. Svi me pitaju na konferencijama šta me motiviše. Mene motivišu grend slemovi i igranje za reprezentaciju. Drago mi je što mogu i dalje da budem na raspolaganju reprezentaciji i selektoru Viktoru Troickom sa kojim sam 2010. godine osvojio Dejvis kup. Osvajanje Dejvis kupa, olimpijskog zlata i Vimbldona su moji najveći uspesi. Kada igrate kući imate podršku koja ne može da se poredi sa turnirima. To daje vetar u leđa. Format je takav, sve se izmenjalo, nemamo toliko prilika da igramo kući. Poslednji put kada sam igrao, igrali smo pre sedam godina baš u Pioniru. Ne znam hoću li imati priliku da igram ponovo pred domaćim navijačima, tako da pozivam navijače da dođu u što većem broju - poručio je Nole.

UOČI INTERVJUA:

Večeras će gledaoci RTS-a imati priliku da uživo prate intervju sa Novakom Đokovićem, najvećim teniserom svih vremena. Njegovo obraćanje zakazano je za 21 čas, a očekuje se da će pokriti širok spektar tema, uključujući tenisku sezonu, osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama, kao i druge zanimljive događaje iz svog života i karijere.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković je u proteklim godinama dominirao svetskim teniskim terenima, osvajajući brojne titule i postavljajući nove rekorde. Njegova posvećenost, izuzetna tehnika i mentalna snaga učinili su ga neprikosnovenim u svetu tenisa.

Jedan od najvećih trenutaka u Novakovoj karijeri sigurno je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Ovaj podvig je izazvao oduševljenje širom sveta, a publika sa nestrpljenjem očekuje da čuje Novakove utiske i emocije vezane za ovaj veliki uspeh.

Đoković je poznat po svojoj dubokoj analizi teniskih mečeva, ali i društvenih i političkih pitanja. Publika s nestrpljenjem očekuje da čuje njegove stavove o aktuelnim temama, kao i planove za budućnost.

Ovo obraćanje je izazvalo veliko interesovanje među ljubiteljima tenisa, ali i šire javnosti. Novakov povratak na RTS nakon dugog vremena izazvao je veliku pažnju, a očekuje se da će njegove reči još jednom inspirisati i motivisati ljude širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading