NEVEROVATNE REČI TENISKE LEGENDE: Da li je ovo kraj Novaka Đokovića!?

Autor:

Sport

10.09.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazi nova era u tenisu.

NEVEROVATNE REČI TENISKE LEGENDE: Da li je ovo kraj Novaka Đokovića!?

Foto: Profimedia

Legendarni teniser Džon Mekinro izneo je svoje mišljenje o aktuelnoj sezoni u svetu tenisa, ističući da su Janik Siner i Karlos Alkaras predstavnici nove generacije koja će dominirati u narednim sezonama. Mekinro je naglasio da su ova dva mlada talenta zasluženo osvojila četiri najveće titule u 2024. godini, čime su poslali jasnu poruku da se vrši smena generacija u ovom sportu.

- Ovo je zvanična mena generacija. Kada je poslednji put bilo da neko od članova velike trojke ne osvoji grend slem? - rekao je Mekinro i nastavio:

- Mislim da će ovo otvoriti oči ostalim igračima jer će konačno moći da pomisle da imaju dobre šanse. Ovi momci, Siner i Alkaras, zašto oni ne bi mogli da dominiraju kao članovi velike trojke? Aleksander Zverev je broj dva na svetu posle ovog turnira. Ovi momci koji su preskočeni, mislim da će svima njima porasti glad za tim da konačno uzmu neki slem - poručio je Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

Amerikanac je primetio još jednu bitnu stvar koja je imala uticaja na rezultate u Njujorku.

- Mogli ste da vidite da su se svi igrači koji su bili na Olimpijskim igrama mučili fizički i mentalno. Teško je ići sa šljake na travu i onda opet na šljaku za Igre, pa potom odmah na beton. To nije lako. Vidite sve te momke koji su uzeli medalje na Igrama, svi su rano ispali, pogotovo u muškom singlu. Džesika Pegula nije nešto naročito igrala u Parizu, a na betonu je zablistala, ali za Igu je bilo teško - naveo je Džon Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading