TENISKA MAFIJA SE UDRUŽILA PROTIV NOVAKA: Svi se povezali da ostvare jedan cilj

Autor:

Sport

11.09.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da iza svega stoji ogroman novac.

TENISKA MAFIJA SE UDRUŽILA PROTIV NOVAKA: Svi se povezali da ostvare jedan cilj

Foto: Starsport

Janik Siner dva puta je pao na dopingu tokom mastersa u Indijan Velsu i nikom ništa. Pravdao se Italijan da je nedozvoljena supstanca ušla u njegov organizam preko masera, a da je taj čovek samo namazao ruke nekom kremom koja u sebi ima spornu hemikaliju. I to je prošlo.

Siner je nastavio da se takmiči, da osvaja turnire pa je sada prvi teniser sveta. Mnogi drugi, pa i naš Novak Đoković, sigurno bi bili razapeti i suspendovani iz tenisa na duže da su tako pali na doping testu, ali ne i Italijan. Zato se odmah postavilo pitanje ko stoji iza Sinera i ko mu je pomogao da se afera sa dopingom zataška i da se svi prave kao da se ništa nije desilo. Organizacija koja je to učinila je preozbiljna i svi su uključeni, a naravno da iza svega stoji ozbiljan novac.

Republika

Foto: Tanjug

Osvojio US open, a baš u SAD pao na dopingu: Janik Siner

Ovo je šema koju je razotkrio nezavisni teniski istražitelj Dan Gernez. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) plaća Međunarodnu agenciju za integritet tenisa (ITIA). ITIA plaća Predsedavajućeg i članove Nezavisnog panela. Predsedavajući bira Nezavisni tribunal od članova Panela. ITA plaća za usluge privatnu firmu Sports rezolušns, organizaciju koja saziva Tribunal. I tu dolazimo do glavnog, jedan od Sinerovih advokata radi u Sports rezolušns. Sve osmišljeno da Hičkok pozavidi.

Svemu treba dodati da je "na tapetu" bio Italijan, Janik Siner, a da su na čelu ATP Italijan Andrea Gaudenci, kao predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca, i Italijan Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP. Pritom su obojica ostali nemi za ove tri nedelje, iako je u pitanju najveći teniski skandal poslednjih godina. Imajući sve u vidu, jasno je zašto je Janik Siner oslobođen i nastavio je normalno da igra tenis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ime

11.09.2024 10:40

Da ti se sve zgadi. Ljudi su najgora vrsta.