SINER OSLOBOĐEN SVIH OPTUŽBI ZA DOPING: Odluka je konačna i sramna, zamislite šta bi bilo da je Đoković tako pao na testu

Autor:

Sport

10.09.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nažalost, ovakav epilog se dao naslutiti jer je Italjan nesmetano igrao na turnirima.

SINER OSLOBOĐEN SVIH OPTUŽBI ZA DOPING: Odluka je konačna i sramna, zamislite šta bi bilo da je Đoković tako pao na testu

Foto: www.profimedia.rs

Svetska antidoping agencija (WADA) nije uložila žalbu na presudu Suda za sportsku arbitražu u Lozani u slučaju presude Janiku Sineru zbog doping afere. Siner je oslobođen svih optužbi nakon što je dva puta tokom proleća bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol, ali su mu suspenzije u oba navrata ekspresno ukinute.

Foto: Tanjug

Janik Siner

Konačnu odluku donela je Svetska antidoping agencija, čime će Siner zadržati titule osvojene na US openu i Majamiju, kao i poene za ostvarene rezultate na drugim turnirima. ric Selger (73), jedan od vodećih stručnjaka za doping u Nemačkoj, direktor Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Heroldsbergu, izneo je tvrdnju da doping postaje legalan, napadajući time Sinerov slučaj, Svetsku antidoping agenciju, kao i Kineze.

- Nije bilo lako zadržati glavu visoko, ali sve vreme sam mu govorio. On nije uradio ništa loše. To je bio moj zadatak, da mu objasnim šta se dešava i kako treba da reaguje. Simone Vanjoci je njegov glavni trener i on je brinuo o tenisu - rekao je Kejhil.

Opet se pokazalo da teniska organizacija ima svog miljenika, a da Novak Đoković nikada to neće biti. Da se Noletu ovo desilo, ko zna kakav bi scenario bio i šta bi se sve desilo, ali pošto je Siner Italijan, a ne Srbin, njemu se sve oprašta. Ponovo smo svedoci velikog skandala, ali zaboravljaju da je Novak jači od svega toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading