NIK KIRJOS NE MOŽE DA NE PRIČA O ĐOKOVIĆU: Ovaj put otkrio je sve o njihovom odnosu

Autor:

Sport

11.09.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac i Srbin prošli su dug put.

NIK KIRJOS NE MOŽE DA NE PRIČA O ĐOKOVIĆU: Ovaj put otkrio je sve o njihovom odnosu

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Kada je reč o teniskom svetu, retko ko je očekivao da će Nik Kirjos i Novak Đoković ikada razmenjivati prijateljske gestove. Međutim, istorija njihovog odnosa u protekle dve godine pokazuje neverovatnu transformaciju, posebno naglašenu tokom ovogodišnjeg Vimbldona.

Nik Kirjos je javno kritikovao Novaka Đokovića zbog organizacije turnira u Beogradu tokom pandemije korone, a i dalje je iskazivao neslaganje sa odlukama koje je srpski teniser donosio. Međutim, ključni trenutak koji je okrenuo novu stranicu u njihovom odnosu bio je Đokovićev težak karantin tokom Australijan opena 2022. godine, tačnije zatvaranja od strane australijskih vlasti, a onda i proterivanja. Kirjos se istakao kao jedan od najglasnijih branilaca Đokovića tokom te situacije, što je bio prekretnički momenat u njihovom odnosu.

Republika

Foto: Facebook/Printscreen

Protesti ispred hotela u kojem je bio zaključan Novak

- Da, to je ludo. Nikada nisam pomislio da ću biti zaista dobar prijatelj sa Novakom Đokovićem, i to nije samo na terenu. Razmenjujemo poruke, šaljemo smešne meme i sve te stvari na Instagramu - rekao je Kirjos za Tennis Insider Club podkast.

Danas, Nik Kirjos otvoreno priznaje da nikada nije očekivao da će postati blizak prijatelj sa Novakom Đokovićem. On ističe da su njihovi razgovori i komunikacija mnogo više od sportskog rivalstva, te da sada razmenjuju poruke i smešne meme na Instagramu. Kirjos je čak izjavio da je bilo neverovatno igrati finale Vimbldona protiv Đokovića, s obzirom na njihove različite karaktere, ali da je sada privilegija što su postali prijatelji.

- Činjenica da sam igrao finale grend slema sa Novakom na Vimbldonu je ludo, jer smo mi toliko različiti, a sada smo kao prijatelji i to je neverovatno. Imam priliku da se udaram s njim i da mu pomognem, to je prilično kul - dodao je Australijanac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak i Nik na finalu Vimbldona

Ova neočekivana transformacija odnosa između Kirjosa i Đokovića predstavlja jedinstvenu priču o tome kako rivali mogu pronaći zajednički jezik i razviti duboko prijateljstvo. Njihova podrška i poštovanje jedan prema drugom sada predstavljaju inspiraciju kako se i najveći rivali mogu povezati i pronaći zajedničku nit, kako na terenu, tako i van njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading