NOVAKU ODUZIMAJU JEDAN REKORD: Ovako nešto do sada nije viđeno u svetu tenisa

Autor:

Sport

10.09.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokovića teraju da igra vrhunski tenis i posle 40. rođendana.

NOVAKU ODUZIMAJU JEDAN REKORD: Ovako nešto do sada nije viđeno u svetu tenisa

Foto: AP Andy Brownbill

Novak Đoković srušio je brojne rekorde u svetu tenisa i većina njih verovatno nikada neće biti nadmašena. Međutim, srpski as bi mogao da ostane bez jednog od rekorda i zbog neverovatne odluje ATP.

Nole je jedini teniser koji je osvojio sve turnire iz masters serije koji se nalaze u ATP kalendaru, ali bi to uskoro moglo da se uskoro promeni. Ne, neće niko osvojiti svih devet mastersa, niti će Novaku oduzeti titulu, već će dodati deseti masters. Naime, ljudi iz Saudijske Arabije veoma blizu su dogovora za organizovanje novog mastersa od 2027. godine. Kako prenosi Danijel Kaplan, pouzdani teniski novinar, ATP je u pregovorima sa Arapima i kako navodi odluka bi mogla biti poznata u narednih mesec dana.

 

 

Za sada na ATP turu postoji devet turnira kategorije 1000, dok bi takmičenje u Saudijskoj Arabiji postalo deseti teniski masters. Ukoliko se njihov plan ostvari, Novak bi ponovo morao da osvoji i ovaj turnir kako bi vratio naziv jedinog čoveka koji je osvojio sve masters titule, ali s obzirom na godine Srbina deluje kao nemoguća misija. Ili ko zna, možda će Đoković svima iz inata odigrati maestralno u godini u kojoj puni 40 godina i osvoji i taj deseti masters ako ga uvedu.

Podsetimo, Đoković je jedini ko je uspeo da kompletira sve masters titule još 2018. On će u oktobru nastupiti u Saudijskoj Arabiji na "Slemu šest kraljeva", te je odavno jasno da će Arapi uspeti da se probiju i na tenisko tržište.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading