MNOGI SU OTPISALI NOVAKA, ALI OVAJ PODATAK GOVORI DRUGAČIJE: Đoković zapušio usta kritičarima!

Autor:

Sport

09.09.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mu ravnog.

MNOGI SU OTPISALI NOVAKA, ALI OVAJ PODATAK GOVORI DRUGAČIJE: Đoković zapušio usta kritičarima!

Foto: Profimedia

Novak Đoković, trenutno četvrti na ATP listi sa 5.560 poena, nedavno je došao do neverovatnog podatka vezanog za svoje uspehe. Naime, 37-godišnji srpski teniser ima pozitivan međusobni skor sa svakim teniserom iz top 20 na svetu. Čak je i protiv trenutno prvoplasiranog Janika Sinera, Novak na skoru 4-3, dok protiv Aleksandera Zvereva ima skor 8-4, a protiv Danila Medvedeva 10-5.

Zanimljivo je da Novak nema poraz protiv nekih tenisera kao što su Tejlor Fric (9-0), Hubert Hurkač (7-0), Tomi Pol (1-0), Sebastijan Korda (1-0), Frensis Tiafo (2-0), Ben Šelton (1-0), Iga Umber (1-0) i Džek Drejper (1-0).

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Najviše puta srpski teniser je pobeđivao Grigora Dimitrova (12-1) i Stefanosa Cicipasa (12-2), dok protiv Kaspera Ruda i Andreja Rubljova ima po pet pobeda i samo po jedan poraz. Prvi teniser na ATP listi protiv kog Novak nema pozitivan skor je Feliks Ože-Alijasim, trenutno 21. reket sveta (1-1), dok je protiv Alehandra Tabila, inače 22. na listi, izgubio ove godine u Rimu u jedinom njihovom duelu do sada.

Ovi podaci jasno ukazuju da Novak Đoković i dalje može da se takmiči sa mlađim generacijama tenisera i da se bori za najveće titule. Ipak, trenutno su Janik Siner i Karlos Alkaraz ubedljivo najveći rivali srpskom teniseru. Siner i Alkaraz su osvojili po dva Grend slem trofeja ove godine, dok je Novak osvojio "samo" olimpijsko zlato.

Đoković je definitivno ostvario impresivne rezultate u svojoj karijeri, a njegov međusobni skor sa teniserima iz top 20 sveta samo potvrđuje njegovu izuzetnu tenisku dominaciju. S obzirom na ove podatke, možemo očekivati još uzbudljivih mečeva i iznenađujućih rezultata od strane ovog iskusnog srpskog tenisera u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading