POTENCIJALNO DOBRE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Za Novaka bi ovo bio odličan scenario!

Autor:

Sport

09.09.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sineru preti katastrofa.

POTENCIJALNO DOBRE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Za Novaka bi ovo bio odličan scenario!

Foto: Instagram.com/djokernole

Italijanski teniser Janik Siner, nedavni osvajač US opena, suočava se sa potencijalnim problemima zbog pozitivnog testa na klostebol tokom takmičenja na Indijan Velsu u martu 2024. godine. Iako je od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA) dobio dozvolu da igra, postoji mogućnost da mu budu oduzeti bodovi i titula.

Foto: Tanjug

Janik Siner

Siner je uspeo da dokaže da je pozitivan nalaz bio rezultat slučajne kontaminacije, ali postoji mogućnost da Međunarodna teniska federacija (ITF) zatraži "parcijalnu odgovornost" od tenisera, što bi moglo rezultirati suspenzijom od četiri do šest meseci.

Ukoliko Siner bude kažnjen najmanjom suspenzijom od četiri meseca, izgubio bi 3.300 bodova, uključujući osvojeni turnir u Majamiju i učešće na Vimbldonu. Sa druge strane, maksimalna suspenzija od šest meseci dovela bi do gubitka čak 6.500 bodova, uključujući titulu na US Openu. To bi značilo da bi Siner bio petoplasirani na ATP listi, sa 4.680 bodova.

Očekuje se da će Svetska antidoping agencija (WADA) objaviti svoje odluke ovog ponedeljka u večernjim satima, što će uticati na dalji tok događaja. Sinerov uspon na vrhu teniske scene može biti ozbiljno ugrožen ukoliko se suspenzija i oduzimanje bodova obistine. Očekuje se da će njegov tim uložiti napore kako bi izbegli najteže posledice, ali ishod ostaje neizvestan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading