KATASTROFA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Noleta OVO čeka od ponedeljka!

Autor:

Sport

08.09.2024

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku se ovo nije dugo desilo.

KATASTROFA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Noleta OVO čeka od ponedeljka!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Janik Siner trijumfovao je na US openu, osvojivši titulu pobedom nad Tejlorom Fricom. Sinerova pobeda znači da će se na ATP rang listi od ponedeljka naći na prvom mestu sa 11,180 bodova, dok će Aleksandar Zverev zauzeti drugo mesto sa 7,075 bodova. S obzirom na rano ispadanje Novaka Đokovića, on će se na novoj rang listi naći na četvrtoj poziciji sa 5,560 bodova.

Foto: Tanjug

Janik Siner

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine na US Openu, što će ga koštati gubitka 1,900 bodova na ATP rang listi. Ovo je rezultiralo njegovim padom na četvrto mesto, prvi put van Top 3 od januara 2023. godine. Tejlor Fric, iako poražen u finalu, ostvario je značajan napredak na ATP rang listi, zauzimajući sedmu poziciju sa 4,060 bodova, što je napredak od pet pozicija u odnosu na prethodnu listu.

Danil Medvedev zadržava petu poziciju, dok će šestu poziciju zadržati Andrej Rubljov. Među najboljih deset naći će se još Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov. Sinerova pobeda na US Openu i promene na ATP rang listi obeležiće naredni teniski period, dok će za Novaka Đokovića ovo biti izazov u redefinisanju pozicije u teniskom vrhu.

Novak naredni turnir igra u Meksiko što je mnoge iznenadilo. To će mu biti idealna prilika da se vrati na pobednički kolosek. Ovaj situacija sa Đokovićem ukazuje da polako dolazi nova generacija i da je možda vreme za penziju ili će ipak Nole dokazati svima da su godine samo broj i kolika je mentalna gromada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading