NJIH ČEKA BUDUĆNOST, A ĐOKOVIĆ ZAVRŠAVA! Teniske legende prognozirale - Evo ko će imati NAJVEĆI broj slemova!

Autor:

Sport

09.09.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su se složili.

NJIH ČEKA BUDUĆNOST, A ĐOKOVIĆ ZAVRŠAVA! Teniske legende prognozirale - Evo ko će imati NAJVEĆI broj slemova!

Foto: Profimedia

Martina Navratilova

Ove godine teniska scena je bila svedok neverovatnih uspeha mladih talenata. Janik Siner je osvojio US open, dodajući još jednu Grend slem titulu svojoj karijeri nakon trijumfa na Australijan openu. Sa druge strane, Karlos Alkaraz je trijumfovao na Rolan Garosu i Vimbldonu, čime su ova dvojica mladih igrača podelila sva četiri Grend slema ove godine.

Po završetku US opena, teniski velikani su izneli svoje prognoze o tome koliko će najvećih titula osvojiti Italijan i Španac do kraja karijere. Tim Henman, bivši teniser, izneo je svoje mišljenje, iznenađen novom generacijom igrača koja je iznikla.

- Kada sam ja igrao, Pit Sampras je osvojio 14 slemova i ja bih se i poslednjim dolarom kladio da niko neće preći tu brojku. Onda smo dobili Federera, Nadala i Đokovića koji su ga preleteli. U kontekstu igre, Mekinro je osvojio sedam, Konors osam, Beker šest i sada možemo da kažemo da će Siner i Alkaras imati dvocifren broj. Mislim da će obojića imati više od deset, što je neverovatno dostignuće - smatra Henman.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Čeka ih dvocifren broj: Janik Siner i Karlos Alkaraz

Martina Navratilova, legenda ženskog tenisa, se složila sa Henmanom, izražavajući verovanje da će obojica mladih igrača dostići dvocifren broj Grend slem titula.

- I ja mislim da će to biti dvocifrena brojka. I isto bih rekla i za Alkarasa. Videćemo da li će ostati zdravi, jer to je vajldkarta - smatra Martina.

Felisijano Lopes, nedavno povučeni teniser, bio je precizniji u svojim prognozama, izjavljujući da veruje da će Siner imati 12, a Alkaraz 14 Grend slem titula.

- Da, obijica će imati dvocifren broj slemova. Rekao bih da će Siner imati 12, a Alkaras 14. Medvedev, Cisipas i drugi pretendenti nisu imali sreće jer su u njihovim ranim danima tu bili Novak, Rodžer i Rafa, a sada su se pojavili Siner i Alkaras. Njima će biti teško da uzimaju slemove pored njih dvojice - smatra Lopes.

Ova prognoza uzbuđuje ljubitelje tenisa širom sveta, dok se ostali pretendenti za titule suočavaju sa izazovom da se izbore sa Sinerom i Alkarazom na teniskim terenima.

Bivša šampionka Vimbldona, Marion Bartoli, takođe je iznela svoje mišljenje, predviđajući između 15 i 18 titula za obojicu mladih igrača. Njena prognoza takođe uključuje Novaka Đokovića, predviđajući da će on osvojiti još dve ili tri titule i završiti karijeru sa 26 ili 27 Grend slem titula.

- Moja brojka bi bila između 15 i 18 titula za obojicu. Mislim da će Novak Đoković uzeti još dve ili tri u završiti na 26 ili 27, posle njega, oni su dva najkompletnija igrača. Ima mnogo igrača koji nisu dobri na nekoj od podloga - zaključila je bivša šampionka Vimbldona. 

Ovako svet tenisa gleda na buduće uspehe ovih mladih talenata. Dok se bivši i trenutni velikani tenisa povlače sa scene, nova generacija igrača preuzima vođstvo, obećavajući uzbudljivu budućnost za ovaj sport. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading