PAKAO ZA NOVAKA: Njujork će odrediti njegovu sudbinu - sprema mu se strmoglavi pad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.08.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo trofej obezbeđuje očuvanje aktuelne pozicije.

PAKAO ZA NOVAKA: Njujork će odrediti njegovu sudbinu - sprema mu se strmoglavi pad!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković od narednog ponedeljka kreće u borbu za ponovno osvajanje turnira u Njujorku gde je prethodne godine stigao do prestižnog pehara savladavši u finalu ruskog tenisera Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Dosadašnja sezona kada je Novak Đoković u pitanju može se i mora smatrati uspešnom i pored činjenice da na Grend slem turnirima nije zabeležio ono što se od njega očekivalo, ali je istovremeno načinio istorijski uspeh osvajanjem zlatne olimpijske medalje, trofeja koji mu je jedino nedostajao u prebogatoj karijeri.

Novak nije uzeo učešće na ovogodišnjem ATP turniru u Sinsinatiju, što dovodi do određenim promena kada je ATP lista u pitanju.

Najnovija ATP lista ne donosi promene kada je u pitanju plasman među TOP 10 tenisera planete, ali promene nastaju u bodovnom saldu. I dalje je Janik Siner na čelnoj poziciji i u ovom momentu ima 9.410 poena, gotovo 2.000 više od Đokovića, dok se trećeplasirani Karlos Alkaraz približio na samo 100 poena zaostatka. 

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Velike promene se tek očekuju

 

U ovom momentu i četvrtoplasirani Nemac Aleksander Zverev sa 7.035 poena nalazi se vrlo blizu pozicije broj dva, dok listu TOP 5 tenisera zaokružuje Rus Danil Medvedev.

Među najboljih deset tenisera planete i dalje se još nalaze Andrej Rubljov, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Miomir Kecmanović je nazadovao dve pozicije i sada je 53. na listi, dok je Dušan Lajović 65. s obzirom da je nazadovao 11 pozicija. Listu najboljih 100 igrača planete zaključuje Laslo Đere.

Mladi Hamad Međedović je napredovao dve pozicije i trenutno je 137. igrač planete.

Ovogodišnji US open startuje 26. avgusta i trajaće do 8. septembra i izvesno je da će nakon turnira u Njujorku i ATP lista izgledati drugačije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading