NAPOKON SE OGLASIO FEDERER: Ove Rodžerove reči podigle VELIKU prašinu!

Autor:

Sport

03.09.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federer nije čestitao Novaku zlato, ali zato brani SInera.

NAPOKON SE OGLASIO FEDERER: Ove Rodžerove reči podigle VELIKU prašinu!

Foto: Tanjug/AP

Kontroverzni slučaj Janika Sinera, mladog tenisera koji je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, izazvao je pažnju javnosti, a o tome se oglasio i legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer. Federer je istakao da ovakve vesti nisu poželjne u svetu sporta, bez obzira na to o kojem igraču je reč. On je naglasio da je svestan teškoća kroz koje prolaze sportisti, posebno kada se suoče sa optužbama za doping.

- To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovaj tip vesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač nešto uradio. Prosto nam takva pažnja nije potrebna - rekao je Federer i dodao:

- Razumem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i tim, da imate takve optužbe i probleme jer ispunjavamo te formulare svaki dan. Sa tim živite. Svako jutro kada se probudite pomislite ‘Da li me neko čeka na vratima da me testira‘. To je teško - naveo je Švajcarac.

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Ipak, mnogi su smatrali da je to preblaga kazna.

- Razumem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se na to sve svodi. Mislim da svi veruju da Janik nije ništa uradio, ali nekonstantnost koja se ogleda u tome da nije primoran da pauzira dok nisu bili 100 odsto sigurni, mislim da je to pitanje na koje mora da se da odgovor. Tako je kako je, moramo da verujemo procesu kao i svima koji su uključeni - jasan je Federer.

Prema postojećem kodeksu, Janik Siner je bio suspendovan sa pravom na žalbu, a oba puta je uspeo da dokaže da je do pozitivnih testova došlo zbog kontaminacije, što je rezultiralo time da je mogao da nastavi neometano da se takmiči. Ipak, i pored toga, ostao je bez rezultata, nagradnog fonda i renkinga na Mastersu u Indijan Velsu, što je izazvalo polemike u javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading