VRAĆA SE IZ PENZIJE I IDE NOLETOVIM STOPAMA! Endi Mari želi da bude najbolji! (FOTO)

Autor:

Sport

06.09.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj potez najavio je njegovu ozbiljnost.

VRAĆA SE IZ PENZIJE I IDE NOLETOVIM STOPAMA! Endi Mari želi da bude najbolji! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Endi Mari, trostruki osvajač grend slema i bivši svetski broj jedan, nedavno se povukao iz profesionalnog bavljenja tenisom, ali je već odlučio da se vrati sportskim aktivnostima - ovog puta, kao golf igrač. Mari je brzo prešao na novi sport, a njegova odlučnost da postane vrhunski golfer već privlači pažnju.

Nakon što se oprostio od tenisa na Olimpijskim igrama, Mari je ubrzo najavio svoj ulazak u svet golfa. Na društvenoj mreži X (ranije poznatoj kao Tviter), promenio je svoju biografiju u jednostavnu rečenicu: "Sada igram golf." Ovaj potez najavio je njegovu ozbiljnost u nameri da postane uspešan golf igrač.

 

 


Mari je izjavio da mu je cilj da u penziji postane "scratch golfer", odnosno da igra golf na profesionalnom nivou. Njegova predanost novom sportu vidljiva je i kroz to što je već proveo mnogo vremena na golf terenu, odigrao rundu sa svojim partnerom Danom Evansom, i čak uzeo svoju prvu zvaničnu lekciju golfa.

Njegovo novo sportsko poglavlje podignuto je na viši nivo kada su organizatori BMW PGA šampionata objavili da će Mari učestvovati u Pro-Am takmičenju. Ova vest izazvala je veliko interesovanje javnosti, a Mari se tako pridružio poznatim imenima iz sveta sporta poput Gareta Bejla i Stjuarta Broda.

Zanimljivo je da Endi Mari nije jedini teniser koji se oprobao u golfu. Prošle godine, i Novak Đoković je učestvovao u All-Star meču slavnih na Rajder kupu, samo nekoliko nedelja nakon što je osvojio rekordni 24. Grend slem trofej na US openu. Ova tranzicija tenisera na golf teren dodatno je privukla pažnju ljubitelja sporta.

 

 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra golf

 

Endi Mari je emotivno napustio teniski teren na Olimpijskim igrama, svestan da je odigrao svoj poslednji meč u karijeri. Njegov slom i suze nakon poraza u dublu sa Danijelom Evansom protiv Tejlora Frica i Tomija Pola iz SAD pokazali su koliko je bio posvećen tenisu, ali i nagovestili njegovu veliku strast i odlučnost u novom sportskom izazovu - golfu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading