SINER SE DOPINGOVAO, PA POMOGAO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Noletu nedozvoljena sredstva idu na ruku

Autor:

Sport

05.09.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve mnogo jasnije u muškom tenisu.

SINER SE DOPINGOVAO, PA POMOGAO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Noletu nedozvoljena sredstva idu na ruku

Foto: www.profimedia.rs

Prvi reket sveta Janik Siner nastavlja da briljira na US openu, uprkos nedavnim kontroverzama oko doping skandala koji ga je uzdrmao. Italijan je ostvario impresivan uspeh plasiravši se u polufinale turnira, nakon što je savladao velikog rivala Danila Medvedeva rezultatom 3:1 u setovima.

Siner je započeo meč silovito, preuzimajući inicijativu i kontrolu nad dešavanjima na terenu. Uzbudljive borbe na terenu krcatom tribinama Artur Eš stadiona kulminirale su Sinerovom pobedom rezultatom 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

Nakon što je propustio priliku za brejk na startu drugog seta, Siner je doživeo kaznu u vidu brze igre Medvedeva koji je izjednačio rezultat na 1:1. Međutim, u trećem setu uloge su se promenile, a Siner je ponovno preuzeo kontrolu, vodeći sa 5:0 i osvajajući set sa lakoćom. Četvrti set je bio najuzbudljiviji, sa Sinerom koji je uspeo da pritisne servis Rusa i napravi ključni brejk u desetom gemu, što mu je omogućilo da stigne do pobede.

Republika

Foto: Profimedia

Još će i da navija za Italijana: Novak Đoković

 


Nakon ovog trijumfa, Siner će se suočiti sa Britancem Džekom Drejperom u polufinalu, a ova pobeda obradovala je i Novaka Đokovića. Da je Medvedev prošao u polufinale, preskočio bi Đokovića na ATP listi, ali sada će Srbin sigurno ostati na četvrtoj poziciji.

Sinerov uspeh na US Openu nastavlja da izaziva pažnju javnosti iako je njegova karijera nedavno uzdrmana skandalom. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju ishod njegovog narednog meča, dok se Siner bori za titulu na jednom od najprestižnijih teniskih turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading