NOVAKA ČEKA PAKAO: Sledi strmoglavi pad - užasne vesti pred odlazak u Njujork!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.08.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak na čelo ATP liste jeste (ne)moguća misija.

NOVAKA ČEKA PAKAO: Sledi strmoglavi pad - užasne vesti pred odlazak u Njujork!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Aleksander Zverev se našao u zavidnoj poziciji nakon neigranja Novaka Đokovića u Montrealu i Sinsinatiju, kao i loših rezultata Karlosa Alkaraza. Iako je šansa da se nađe na prvom mestu svetske liste matematički više nego realna, za Zvereva je ovo sjajna prilika koja mu otvara vrata ka vrhu do kraja sezone.

Trenutno četvrti teniser sveta, Zverev ima priliku da se popne na drugu poziciju ako osvoji Sinsinati, preskoči i Đokovića i Alkaraza. Ova pozicija bi mu donela veliku prednost pred njujorški gren slem, jer bi kao drugi nosilac imao povlašćen položaj pri žrebu.

Iznenađenje je napravio Monfis koji je izbacio Alkaraza u drugom kolu, otvarajući tako put Zverevu ka višoj poziciji na svetskoj ATP listi. Ovo neočekivano izbacivanje pružilo je Zverevu dodatnu šansu da ostvari svoje ambicije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kreće ka vrhu ATP liste - Aleksander Zverev

 

Zverevu se pružila sjajna prilika za osvajanje svetskog vrha, ali ostvarenje ove ambicije zahteva ispunjenje mnogobrojnih uslova, uključujući i uspešan nastup na Ju-Es openu. Nemac brani najmanje poena od svih pomenutih do kraja godine, što mu pruža dobru priliku, ali sa sobom nosi i određeni rizik. Preterano opterećenje može dovesti do povreda, kao što se to desilo Endiju Mariju 2016. godine.

Zverev je ostvario pobedu nad Pablom Karenjom rezultatom 2:0 (7:5, 7:6) i plasirao se u četvrtfinale Sinsinatija, gde ga očekuje dvoboj sa Benom Šeltonom, a potencijalno i ključan meč sa Janikom Sinerom.

Zverev iza sebe ima uspešnu sezonu sa titulom u Rimu, finalom Rolan Garosa, polufinalom u Melburnu i brojnim drugim važnim rezultatima.

Iako je put do vrha težak i pun izazova, za Aleksandra Zvereva se pružila značajna prilika da se približi svetskom vrhu. Sa solidnom sezonom iza sebe, Zverev ima priliku da ostvari svoje ambicije i napravi veliki korak ka prvom mestu svetske liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading