STRMOGLAVI PAD: Ovo je mnogo više od običnog poraza - Đoković ovako nešto nije doživeo gotovo pune dve decenije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.08.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za odmor, potpuni oporavak i povratak na pobedničke staze.

STRMOGLAVI PAD: Ovo je mnogo više od običnog poraza - Đoković ovako nešto nije doživeo gotovo pune dve decenije!

Foto: Instagram.com/usopen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na US Openu za ovu godinu nakon poraza od Alekseja Popirina u trećem kolu. Popirin je uspeo da savlada Đokovića sa rezultatom 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4), posle tri sata i 20 minuta igre, ostavljajući Đokovića bez grend slem titule u godini koja se polako bliži svom kraju.

Ovaj poraz predstavlja najgori rezultat Novaka Đokovića na US Openu od 2006. godine, kada ga je izbacio Lejton Hjuit. Takođe, ovo je prva rana eliminacija na nekom grend slemu za Đokovića od 2017. godine, kada je bio povređen, i kada je na Australijan openu stao u drugom kolu.

Pored gubitka na terenu, Novak Đoković će doživeti i ogroman pad na ATP listi, s obzirom da je branio titulu osvojenu prethodne godine i 2000 poena. Sa trenutnih 5,560 bodova, Đoković će zauzeti četvrto mesto na listi, izgubivši 1,900 bodova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Nakon poraza od Popirina Novak Đoković je u obraćanju medijima izjavio:

- Igrao sam najgori tenis ikada. Nisam mogao da nađem svoju igru. Probao sam dosta stvari, ali bilo mi je mentalno izazovno da igram ovde. Nisam bio svež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i videti šta me dalje čeka.

Ovaj iznenađujući poraz značiće i promenu Novakovog plasmana na ATP listi, a krajnji rezultat zavisiće od raspleta situacije tokom takmičenja.

Novakov poraz na US Openu 2024. godine predstavlja iznenađenje za tenisku javnost, ali i podsećanje na izuzetnu konkurenciju koja postoji u svetu tenisa.

Sva dešavanja na ovogodišnjem US openu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading