KIRJOS OPET ŽESTOKO UDARIO PO SINERU! Priključila mu se još dva tenisera! "Zašto je čekao, ako..."!

Autor:

Sport

27.08.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac smatra da je ATP donela pogrešnu odluku.

KIRJOS OPET ŽESTOKO UDARIO PO SINERU! Priključila mu se još dva tenisera! "Zašto je čekao, ako..."!

Foto: www.profimedia.rs

Doping afera koja je zahvatila najboljeg tenisera sveta, Janika Sinera, i dalje izaziva veliku pažnju javnosti i stručnjaka u "belom sportu".

Pošto je prvi reket ATP liste objasnio da je pozitivan test rezultat nenamernog unosa zabranjene supstance od strane njegovog fizioterapeuta, postavlja se pitanje zašto fizioterapeut nije odmah otpušten nakon ovog incidenta.

Australijski teniser Nik Kirjos naglasio je značaj ove dileme i javno je postavio pitanje zašto je Siner čekao pet meseci pre nego što je otpustio fizioterapeuta.

– Samo se pitam zašto je čekao pet meseci da otpustio fizija. Ako su odman znali šta se desilo – napisao je Australijanac na društvenim mrežama.

 

 

Nakon Kirjosove izjave, brojne javne ličnosti su se oglasile povodom ovog slučaja. Britanski teniser Liam Brodi kritikovao je odnos velikih TV stanica prema Sineru, ističući da je dobio "predsednički tretman" kako bi sačuvao svoj ugled.

- Nije tretiran drugačije od ostalih, ali je dobio predsednički tretman za intervjue sa ESPN kako bi sačuvao ugled. Gde je energija za ostale. Nikada nisam video ovako nešto - napisao je Brodi.

Kirjos je, međutim, ušao u polemiku i sa stricem Rafaela Nadala, Tonijem, koji je dugo bio njegov trener:

Da li bi Toni stao u moju odbranu!? – optužio je Nik Tonija da brani Italijana, jer je prvi na svetu, pa nastavio:

- Igrači znaju da ja ne govorim ovde o varanju – dodao je da mu najviše smeta kako je odrađen ceo postupak.

Oglasio se i Talon Grikspor, najbolji holandski teniser:

– Ne verujem da je Siner bilo šta namerno uradio, nije takav tip. Ali veoma je čudno kako je sve urađeno. Tamo gde ima vatre, ima i dima. Siner donosi mnogo para sponzorima, a čelni ljudi ATP-a su Italijani. Kako je moguće da drugi teniseri godinama čekaju da dobiju rezultat suđenja a njemu je sve vreme dozvoljeno da igra. Bez obzira da li si prvi ili petstoti na svetu, tretman mora da bude isti - istakao je Grikspor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading