NADAL ISPROZIVAO ĐOKOVIĆA: Ono što mu je Španac zamerio je neverovatno

Autor:

Sport

03.09.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španca očigledno boli Novakovo zlato u Parizu.

NADAL ISPROZIVAO ĐOKOVIĆA: Ono što mu je Španac zamerio je neverovatno

Foto: Profimedia

Novak Đoković ostvario je san i konačno osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Nole je do titule došao teškim putem na kojem je savladao i najvećeg rivala u istorji tenisa Rafaela Nadala, ali i njegovog španskog naslednika Karlosa Alkaraza u finalu.

Upravo stariji Španac, kojeg je Novak pobedio u 31 od 60 međusobnih duela, konačno se oglasio o Srbinovom trijumfu. Međutim, ne da čestita, već da "pronađe dlaku u jajetu i ospori trijumf našeg asa. Naime, Rafi je zasmetalo to što Novak nije bio u Olimpijskom selu, iako je to slučaj sa velikim brojem tenisera, pa i asova u ostalim sportovima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji: Novak sa zlatom u Parizu

- Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca - ako igraš na Olimpijskim igrama onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu - rekao je Nadal. 

Podsetimo, da Novak neće biti u Olimpijskom selu nije bila nikakva tajna. On je to najavio pre Igara, ali je zato došao tamo da proslavi zlato sa svojim kolegama iz srpske ekspedicije.

- Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo... Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari. Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme - kazao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading