"VELIKA TROJKA" TENISA DOŽIVELA NEUSPEH KAKAV SE NE PAMTI! Đoković, Nadal i Federer nisu osvojili ni jedan grend slem! (FOTO)

Autor:

Sport

31.08.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se poslednji put desilo pre više od dve decenije.

"VELIKA TROJKA" TENISA DOŽIVELA NEUSPEH KAKAV SE NE PAMTI! Đoković, Nadal i Federer nisu osvojili ni jedan grend slem! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je neočekivan poraz od Alekseja Popirina iz Australije, eliminisan nakon trećeg kola US Opena. Ovaj poraz obeležio je Novakovu najlošiju sezonu na grend slemovima u poslednjih 15 godina, kako je sam Đoković istakao.

U proteklih petnaest godina, Novak Đoković je konstantno bio u vrhu tenisa, osvajajući ukupno 24 titule na najvećim turnirima. Međutim, ova sezona donela je potpuno drugačiji scenario. Đoković je prošle godine oborio rekord po broju osvojenih grend slem titula, ali ove godine nije uspeo da osvoji nijedan trofej na ova četiri prestižna turnira. Njegovo polufinale na Australijan Openu, povlačenje zbog povrede pred četvrtfinale Rolan Garosa, finale Vimbldona i sada eliminacija u trećem kolu US Opena označili su kraj jedne ere u kojoj je Novak dominirao.

Ovogodišnji neuspeh "velike trojke" - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, na grend slemovima predstavlja prekretnicu u svetu tenisa. Poslednji put se desilo da nijedan od ova tri igrača nije osvojio grend slem 2002. godine. U to vreme, Karlos Alkaraz, koji je danas vlasnik četiri grend slem trofeja, nije bio ni rođen. Ovo je bio period kada su se trofeji smenjivali među različitim igračima, a zanimljivo je da su te godine grend slem titule osvajali Tomas Johanson, Albert Kosta, Lejton Hjuit i Pit Sampras.

 

 


Aleksej Popirin je ostvario neverovatan uspeh pobedivši Novaka Đokovića na US Openu. Ova pobeda je iznenađujuća s obzirom na Novakovu dominaciju u proteklim godinama, a posebno je zanimljivo da je upravo Lejton Hjuit, poslednji igrač koji je tako rano eliminisao srpskog tenisera na US Openu, sada sedeo u boksu Popirina na Flašing Medouzu.

Kao rezultat ovog iznenađujućeg poraza, teniska javnost ostaje u šoku, a Novak Đoković će morati da se osloni na svoje iskustvo i mentalnu snagu kako bi se oporavio i vratio na vrhunski nivo tenisa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading