DRAMA REŠENA U PET SETOVA! Dimitrov SRUŠIO Rusa u spektakularnom meču!

Autor:

Sport

02.09.2024

00:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda Bugarina posle gotovo četiri sata igre.

DRAMA REŠENA U PET SETOVA! Dimitrov SRUŠIO Rusa u spektakularnom meču!

Foto: Tanjug/AP

Bugarski teniser Grigor Dimitrov uspeo je da se plasira u četvrtfinale US Opena nakon napetog meča protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova rezultatom 3:0 (po setovima 6:3, 7:6 (7:3), 1:6, 3:6, 6:3).

Dimitrov je tri sata i 40 minuta proveo na terenu pre nego što je uspeo da dođe do velikog trijumfa i plasmana među osam na poslednjem grend slemu u sezoni.

Iako je imao manje as servisa od svog protivnika, Dimitrov je pokazao izuzetnu efikasnost, posebno kada je bilo najpotrebnije, realizujući četiri petine poena kada bi pogađao prve servise.

Interesantno je primetiti da je Bugarin imao samo šest manje direktnih poena od Rubljova, ali je zato imao čak 67 grešaka, što je osam više od svog rivala. Ipak, uprkos većem broju grešaka, Dimitrov je uspeo da iskoristi svoje prilike i ostvari pobedu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov

Dimitrov je poveo u meču osvajanjem prvog seta, sprečivši Rubljova da iskoristi tri brejk šanse. Nakon toga, usledila je izuzetno neizvesna borba u kojoj su obojica tenisera imala svoje trenutke dominacije. Rubljov je uspeo da preokrene situaciju u trećem setu sa tri brejka, dok je četvrti set doneo veliku borbu u kojoj je Bugarin uspeo da se izbori za pobedu brejkom u četvrtom gemu.

Trenutno deveti igrač sveta sada ide dalje u takmičenje, gde ga čeka pobednik meča između Amerikanca Frensisa Tijafoa i Alekseja Popirina iz Australije, koji je eliminisao najboljeg u istoriji Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading