NE VIDIM DA NOVAK STARI, NE MOGU DA VERUJEM DA I DALJE IGRA OVAKO! Vilander pričao o Đokoviću u superlativima

Autor:

Sport

01.09.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo je samo podsetnik da je i on ipak ljudsko biće"

NE VIDIM DA NOVAK STARI, NE MOGU DA VERUJEM DA I DALJE IGRA OVAKO! Vilander pričao o Đokoviću u superlativima

Foto: Tanjug/AP

Mats Vilander i Novak Đoković

Novak Đoković je pružio slab otpor Alekseju Popirinu koji ga je u trećoj rundi US Opena eliminisao pobedom od 3:1 u setovima. Budući da je srpski teniser slavio istim rezultatom ove godine dva puta protiv Australijanca, nije se očekivalo da će se Noletov pohod na odbranu titule u Njujorku završiti u tako ranoj fazi turnira.

Nesvakidašnje je izgledao na terenu olimpijski šampion, ali čuveni bivši teniser Mats Vilander tvrdi da nema bilo kakvog mesta panici.

- U trećem setu sam pomislio – ma, okreće sigurno! Ovo je samo podsetnik da je ipak ljudsko biće. Imao je jedan glavni cilj ove godine – zlato na Olimpijskim igrama. Imao je operaciju kolena u najgore moguće vreme, a zlato je ipak osvojio. Ovaj poraz samo kazuje da će biti još spremniji za završnicu sezone i za Australijan open. Tako to ide kod njega – naravno da bi voleo da osvoji svaki slem, ali ovo znači da ima više vremena za odmor, trening, rad na nekim sitnicama, pa da u Australiji opet bude 27-godišnjak - rekao je Šveđanin za "Sportal" i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Mats Vilander

- Neke duple greške su bile posledica nervoze, nije imao ni mečeve… Moramo da prestanemo da budemo iznenađeni kada izgubi, već da budemo više iznenađeni što i dalje osvaja turnire sa 37 godina. Čovek je neverovatan.

Iako se mnogo priča o njegovoj penziji, Novak ne nema nameru da se povuče iz tenisa, a to redovno pokazuje i na terenu.

- Zasad ne vidim da stari, ne mislim da je ovo godina u kojoj smo pomislili ’ah, ima 37 godina’. Fizički ne primećujem da nešto stari, mentalno – čini se da postaje pametniji. Ne mogu da verujem da i dalje igra u ovakvom ritmu, ali mogu da poverujem da će tako nastaviti. Mislim da će osvojiti još neke slemove, da će završiti na 26. Igra mu je tu. Da je ovde dobio još dva meča, odjednom bi opet bio najbolji na svetu, nema mnogo onih koji mogu da ga pobede. Jeste iznenađenje što je izgubio, ali Popirin je uradio ono što ne bi mnogi mogli – servirao je u uglovima, ponekad je udarao loptu iz sve snage, igrao s varijacijom na bekhendu - poručio je Mats Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading