ISTORIJA NA US OPENU! Ispisana je zbog Novaka! Ovo se prvi put desilo u Njujorku!

Autor:

Sport

31.08.2024

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as eliminisan sa poslednjeg grend slema.

ISTORIJA NA US OPENU! Ispisana je zbog Novaka! Ovo se prvi put desilo u Njujorku!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je šokantan poraz u trećem kolu US opena od Alekseja Popirina iz Australije.

Trenutno 28. igrač ATP liste je slavio rezultatom 3:1 (po setovima 6:4, 6:4, 2:6, 6:4), čime je napravljena druga senzacija na ovogodišnjem grend slemu u Njujorku. Ujedno je to bila prva pobeda Australijanca nad najboljim u istoriji, u njihova četiri međusobna okršaja.

Duel između Novaka Đokovića i Alekseja Popirina kasnio je oko sat vremena, zbog prethodnog produženog meča između Amerikanaca Frensis Tijafoa i Bena Šeltona. Zbog toga je meč između Arine Sabalenka iz Belorusije i Ruskinje Ekatarine Aleksandrove počeo tek od osam minuta iza ponoći, čime je postavljen rekord kao najkasniji početak nekog meča u istoriji poslednjeg grend slema u sezoni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka

Nakon eliminacije sa US opena, Novak Đoković je izjavio:

- Pravo pitanje je koliko će ove dve teniserke ostati na terenu, s obzirom na to da su na dobrom putu ka trećem setu - istakao je Nole.

 

 

Ove reči pokazuju Đokovićevu sportsku fer igru i poštovanje prema svojim kolegama teniserkama.

Neočekivan poraz Novaka sigurno će se dugo prepričavati u svetu "belog sporta", a njegovi navijači širom sveta već s nestrpljenjem očekuju njegov sledeći nastup. Podsetimo, prvi put od 2017. godine, srpski as nije uspeo da u jednoj sezoni osvoji bar jedan grend slem, zbog čega još uvek nije apsolutni rekorder po broju titula na četiri najveća teniska turnira.

Nole je i dalje na 24. Grend slema, koliko ima i legendarna Margaret Kort, pa će priliku da ispiše istoriju Đoković imati na Australijan openu naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading