NEVEROVATAN PREOKRET NA US OPENU! Sabalenka preživela jako težak meč

Autor:

Sport

31.08.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sabalenka je pokazala svoju tenisku veštinu i veliku mentalnu snagu.

NEVEROVATAN PREOKRET NA US OPENU! Sabalenka preživela jako težak meč

Foto: Tanjug/AP

Najbolja beloruska teniserka, Arina Sabalenka, doživela je pravu dramu na US openu, ali je uspela da se izdigne i plasira u veliku osminu finala, nakon što je posle ozbiljnog preokreta eliminisala Ekaterinu Aleksandrovu iz Rusije u tri seta - 2:1 (2:6, 6:1, 6:2).

Prvi set nije baš išao u prilog Sabalenki, koja je dopustila Ruskinji da ostvari dva vezana brejka, rezultujući konačnih 6:2 za Aleksandrovu. Međutim, ovo nije mnogo obeshrabrilo Sabalenku, već je kao da ju je dodatno motivisalo da pronađe svoj pravi ritam i igru.

U drugom setu, Sabalenka je odigrala skoro perfektno, dopustivši Ekaterini samo jedan gem, dok je sama veoma dominirala na terenu. Ova dominacija se nastavila i u odlučujućem setu, gde je Sabalenka povela sa predivnih 5:0, pokazujući izuzetnu mentalnu snagu i odlučnost da pobedi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka

 


Nakon čak sat i 45 minuta borbe, Sabalenka je zasluženo izašla kao velika pobednica i sada se sprema da se suoči sa Elis Mertens u osmini finala US opena, 33. nosilac. Očekuje nas još jedan jako uzbudljiv meč na ovogodišnjem US openu u Njujorku.

Sabalenka je pokazala ne samo svoju tenisku veštinu, već i veliku mentalnu snagu i sposobnost da se izdigne nakon veoma teškog početka meča na US openu u Njujorku. Njen veliki uspeh na ovom turniru svakako će privući ogromnu pažnju ljubitelja tenisa širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading