NE MOŽE DA SAKRIJE EMOCIJE: Popirin sija od sreće: "Pobedio sam najboljeg tenisera u istoriji"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.08.2024

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac zasluženo slavi.

NE MOŽE DA SAKRIJE EMOCIJE: Popirin sija od sreće: "Pobedio sam najboljeg tenisera u istoriji"!

Foto: Instagram.com/usopen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na US Openu za ovu godinu nakon poraza od Alekseja Popirina u trećem kolu. Popirin je uspeo da savlada Đokovića sa rezultatom 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4), posle tri sata i 20 minuta igre, ostavljajući Đokovića bez grend slem titule u godini koja se polako bliži svom kraju.

Ovo je bio njihov treći susret na gren slem turnirima ove godine, ali prvi put je mladi Australijanac uspeo da izađe kao pobednik.

Nakon duela Popirin nije mogao da sakrije emocije:

- Iskreno ne znam šta da kažem. Možda sam ovaj put imao malo više sreće. Bilo je šansi i u Australiji i na Vibmldonu. Tada ih nisam iskoristio, sada jesam i to je to - istakao je Australijnac koji je narednom izgovorenom rečenicom iskazao veliko poštovanje prema Novaku Đokoviću:

- Konačno sam probio i tu granicu. Neverovatan je osećaj što sam to uradio protiv najboljeg igrača svih vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Nakon eliminacije sa turnira u Njujorku, Novak Đoković će 2024. godinu okončati bez grend slem titule, a uz to mu predstoji i pad na ATP listi najboljih tenisera planete, s obzirom da je branio titulu osvojenu prethodne godine i 2000 poena. Sa trenutnih 5,560 bodova, Đoković će zauzeti četvrto mesto na listi, izgubivši 1,900 bodova.

Aleksej Popirin se u narednoj, četvrtoj rundi US opena sastaje sa Amerikancem Frensisom Tijafoom protiv koga će se boriti za plasman u četvrtfinale prestižnog turnira. Treba napomenuti da j plasman u četvrto kolo njujorškog turnira i najveće ostvarenje Australijanca na grend slem turnirima.

Sva dešavanja na ovogodišnjem US openu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading