PANIKI GDE ĆEŠ?! Izdao Đokovića, pa prelazi u tim DOPING mahera?! Sa Noletom NIJE bilo MED i MLEKO, ali ovaj POTEZ...

Autor:

Sport

30.08.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je puno stresa.

PANIKI GDE ĆEŠ?! Izdao Đokovića, pa prelazi u tim DOPING mahera?! Sa Noletom NIJE bilo MED i MLEKO, ali ovaj POTEZ...

Foto: www.profimedia.rs

Marko Paniki, kondicioni trener koji je proveo skoro sedam godina u timu Novaka Đokovića, otkrio je detalje o njihovoj saradnji u intervjuu za "Tenis Mejdžors". Paniki, koji je bio deo Đokovićevog tima od 2017. godine, napustio je tabor srpskog asa u maju ove godine i sada se spekuliše da bi mogao postati deo stručnog štaba Janika Sinera, aktuelnog svetskog broja jedan.

Paniki se osvrnuo na period proveden sa Đokovićem, ističući da je to iskustvo koje će pamtiti do kraja života.

- Bilo je to neverovatno iskustvo, neverovatno putovanje. Naučio sam mnogo, kako da budem profesionalniji i da se fokusiram na ono što moram da uradim. Takođe, i da moram da budem spreman, da imam plan A, B i C ako je potrebno. Sa vrhunskim sportistima uvek se događa toliko stvari, još dosta njih dešava se van glavne scene, stoga uvek morade biti spremni da promenite planove u poslednjem trenutku. Uzevši sve to u obzir, najbolja stvar proizašla iz naše saradnje je odnos koji imam sa sjajnom osobom - rekao je 59-godišnji Italijan.

Foto: www.profimedia.rs

Marko Paniki

On je naglasio da je ključ uspeha u radu sa vrhunskim sportistima sposobnost prilagođavanja i spremnost na promene u poslednjem trenutku. Govoreći o tome šta razdvaja Đokovića od drugih sportista, Paniki je istakao njegovu disciplinu i fokus.

- Svaki igrač je drugačiji, svi imaju svoje potrebe i drugačiji stil igre, dobra stvar u ovom slučaju je što sam uvek mogao da implementiram disciplinu i fokus koja je Novaku bila potrebna u svakom trenutku. Govoriću igračima koji nadolaze o tome kako Novak radi neke stvari, siguran sam da će to biti od velike pomoći za njih, posebno za mlađe tenisere - kaže Marko Paniki.

Paniki je dodao da je rad sa igračem Đokovićevog kalibra pun stresa, jer se ne radi samo o radu sa igračem, već i o čitavoj organizaciji koja stoji iza njega. Međutim, nije sve u saradnji bilo savršeno. Paniki je priznao da su ponekad postojale situacije kada stvari nisu funkcionisale najbolje.

- Kada ste sa igračem njegovog statusa, uvek je puno stresa, morate da se nosite ne samo sa igračem nego sa čitavog organizacijom. Igrač poput Novaka je poput industrije, glavni uzrok stresa. Štaviše, elitni igrač poput njega uvek vas gura da radite više i više, ali sve je to deo igre. Uvek sam pokušavao da izgradim vezu sa igračem, da razumem kanale komunikacije koje su toj osobi potrebne u odnosu na druge. Naš posao nije samo trčanje, skakanje i sve što ide uz to, morate i da zaradite njegovo poverenje, to je ključna stvar za odnos - objasnio je Paniki, referišući se na žustre rasprave koje je Đoković povremeno imao sa svojim timom tokom mečeva

Ipak, uprkos izazovima, Paniki je zahvalan na prilici da bude deo Đokovićevog tima.

- Tokom trening blokova, te nedelje kada smo trenirali su bile prelepe, delili smo mnogo stvari na terenu, ali i van njega. Imali smo trenutke za pamćenje, iako je takođe bilo momenata kada je pritisak rastao a Novak se pretvarao u ekspres lonac u kom voda ključa i potrebno je podići poklopac. Nije sve bilo “cveće i ruže” (med i mledo), naravno, ali bila je privilegija raditi sa njim - zaključio je Paniki.

 

Paniki trenutno radi sa mladim kineskim teniserom Džerijem Šangom, ali priznaje da ništa ne može da se uporedi sa iskustvom rada u Đokovićevom timu. Njegove reči otkrivaju koliko je izazovno, ali i nagrađujuće, bilo raditi sa jednim od najboljih tenisera svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading