S IGRAČEM NJEGOVE VELIČINE UVEK IMA STRESA! Paniki iskreno o radu sa Đokovićem: Kada Novak postane kao kipući lonac, voda preliva

Autor:

Sport

28.08.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdvojio je i neke momente rada s njim koji su mu posebno dragi.

S IGRAČEM NJEGOVE VELIČINE UVEK IMA STRESA! Paniki iskreno o radu sa Đokovićem: Kada Novak postane kao kipući lonac, voda preliva

Foto: www.profimedia.rs

Kondicioni trener Marko Paniki otkrio je detalje o saradnji s Novakom Đokovićem, ističući da je rad s teniskom legendom uvek pun izazova. Paniki je za Sport klub rekao da je rad s igračem poput Đokovića, koji predstavlja "industriju za sebe", uvek izvor stresa, kako zbog samog igrača tako i zbog cele organizacije koja je oko njega.

- Ah! S igračem njegove veličine uvek ima stresa. Moraš da se izboriš ne samo s njim već i s celom organizacijom - igrač poput njega predstavlja industriju za sebe, u tome je izvor stresa. Takođe, elitni teniser poput njega uvek traži od vas više, više i više. To je deo igre - počeo je Paniki.

Istakao je kako se nosio s celom situacijom u radu s Novakom.

- Vidite, znali smo da nije ništa lično u pitanju, znali smo da mu je to (da izbaci bes) ponekad potrebno da bi igrao najbolje što može. Znali smo kako njegov um funkcioniše - kada da mu nešto kažemo, a kad ništa da ne govorimo. On je takav tip igrača kojem je to ponekad potrebno - ističe.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Marko Paniki

 

Izdvojio je neke momente rada s njim koji su mu posebno dragi.

- Mnogo ih je. Ipak, izdvojiću finale Sinsinatija s Alkarazom u Sinsinatiju, to je bilo nešto neverovatno. Meč je bio spektakularan, ne samo sa aspekta tenisa već i mentalno. Napor koji su uložili, čvrstina koju su pokazali, dvojica velikih igrača, bilo je zaista posebno. Ipak, najdivniji trenutak dogodio se u svlačionici posle finala. Obojica su bili razoreni fizički jer je bilo veoma vruće, ali posle tri minuta smo se svi zajedno smejali, oba tima. Neverovatan duh, svi smo uživali u tome što smo uradili. Naravno, Karlos je bio malo tužan u startu, ali i on je posle nekog vremena bio savršen. Taj trenutak je bio divan - bili su neprijatelji na terenu, ali posle… Izuzetno.

Izdvojio je i neke teške...

- Ha, to su oni trenuci kada se pritisak poveća i kada Novak postane kao kipući lonac, voda preliva, pa mora da se podigne poklopac, ha-ha. Nije sve bilo ružičasto, naravno, neću to da govorim, ali bila je velika privilegija raditi sa njim - zaključio je Paniki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading