NOVAK U JAKO LOŠOJ POZICIJI! Poprin želi da ISKORISTI Noletovu slabost na US openu - SRPSKI AS nikad LOŠIJE!

Autor:

Sport

30.08.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je za brigu.

NOVAK U JAKO LOŠOJ POZICIJI! Poprin želi da ISKORISTI Noletovu slabost na US openu - SRPSKI AS nikad LOŠIJE!

Foto: Profimedia

Novak Đoković, trostruki osvajač US Opena i vlasnik 24 grend slem titule, prolazi kroz neuobičajeno težak period kada je u pitanju njegov servis, što je postalo očigledno u prva dva kola ovogodišnjeg turnira u Njujorku.

Iako je uspeo da se plasira u treće kolo, Đokovićeva statistika iz mečeva protiv Radua Albota i Lasla Đerea pokazuje alarmantno niske procente prvog servisa – svega 47% u oba meča. Ovo su najlošiji procenti servisa koje je srpski as zabeležio u svojoj dugoj i uspešnoj karijeri na grend slem turnirima, koja traje od 2003. godine.

Uprkos problemima sa servisom, Đoković je zahvaljujući ostatku svog bogatog arsenala uspeo da dođe do ubedljivih pobeda. Međutim, pred njim je novi izazov – Aleksej Popirin, Australijanac sa ruskim korenima, koji će pokušati da iskoristi ovu slabost Đokovića. Popirin, koji je ove sezone već odigrao izuzetno konkurentne mečeve protiv Đokovića na Australijan openu i Vimbldonu, uspeo je da osvoji po set u oba susreta.

Njegov moćni servis i forhend, uz sve bolju igru iz bekhenda i pokretljivost na terenu, čine ga opasnim protivnikom. Dodatno, Popirin je nedavno osvojio svoju prvu masters titulu u Montrealu, što mu je dalo dodatno samopouzdanje, koje je već demonstrirao u prva dva kola US Opena, gde nije izgubio nijedan set.

Da bi izbegao potencijalnu opasnost, Đoković će morati da pronađe rešenje za svoje servisne probleme. U suprotnom, Popirin bi mogao da iskoristi pruženu priliku i ugrozi put Novaka ka odbrani trofeja u Njujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading