NOVAK NIJE ŽELEO OVO! Đoković se obratio OŠTRO na svoj RAČUN - "Nemam više 21 godinu, moram ja to MNOGO bolje!"

Autor:

Sport

29.08.2024

05:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dođiveo je razočarenje od Đerea.

NOVAK NIJE ŽELEO OVO! Đoković se obratio OŠTRO na svoj RAČUN - "Nemam više 21 godinu, moram ja to MNOGO bolje!"

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, uspešno se plasirao u treće kolo US Opena nakon što je Laslo Đere predao meč pri rezultatu 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu. Novak je izrazio svoje misli nakon meča, ističući da je iznenađen predajom protivnika i analizirajući tok meča.

Novak je izrazio razočaranje zbog predaje Lasla Đerea, ističući da to nije ono što ni on ni publika žele da vide. Đoković je priznao da je Đere očigledno imao povredu koja ga je izbacila iz takmičenja na neko vreme, ali je istakao da je on sjajan teniser i da je trebalo da dobije drugi set, imajući priliku za to.

- Ovo nije što mi želimo, ovo nije ono što publika želi, da vidi predaju. On očigledno ima povredu koja ga je izbacila van tura neko vreme. Vratio se fizički na svoj nivo. On je sjajan teniser. Trebalo je da dobije drugi set. Imao je 4:2 i 15:40. Ne znam da li je dobijanje drugog seta mentalno stavilo veči teret na njega. Generalno, bila je velika borba. Preko dva sata, u dva seta. Igrao sam bez servisa, morao sam da menjam. Niko, niko ne servira kao ti, al moram da se oslonim na moju igru sa osnovne linije - započeo je Novak.

Na pitanje o svojoj motivaciji pred svaki meč, Novak je istakao da se trudi da pronađe pravu mentalnu pripremu svaki put kada izađe na teren. Istakao je da je uzbuđen zbog atmosfere na terenu i da je to za njega velika privilegija.

- Pa dobro, tanka je linija između osećanja tih žmaraca i leptirića. Uzbuđen sam, ali trudim se da izvučem i pronađem to svaki put kada izađem na teren. Ne može da bude veće od ovoga što se tiče teniske scene. Atmosfera je neverovatna, ovo je velika privilegija. Da možeš da igraš u mojim godinama. Da se trudiš da guraš lestvicu još malo. Da vidim koliko daleko mogu da odem - dodao je srpski as.

Novak je otkrio da voli da provede vreme oporavljajući se, šetajući u Central Parku i uživajući u Nik Kirjos smutiju. Takođe je istakao da mu je potrebno mnogo sati za proces oporavka, s obzirom na to da više nije u svojim dvadesetim godinama. Naglasio je važnost rada sa svojim timom kako bi telo držao u vrhunskoj formi.

- Da pijem Nik Kirjos smuti. Šetnja u central parku. Volim da posvetim pola dana oporavku. Stvari koje moram da radim sa mojim momcima i sa mojim timom. Oni se trude da moje telo dovedu u dobro stane. Nemam više 21 godinu. Moram da posvetim mnogo više sati procesu oporavka. Srećan sam kako igram i moraću mnogo, mnogo bolje. Biću sve teže i teže Aleks Popirin je sledeći protivnik i moram da igram bolje - zaljučio je Đoković.

 

Novak Đoković je izrazio zadovoljstvo svojom igrom, ali je istakao da će morati da igra još bolje u narednom meču protiv Aleksa Popirina. Njegova posvećenost, kako fizičkoj pripremi tako i mentalnoj snazi, jasno pokazuju koliko je posvećen i motivisan da nastavi da dominira teniskim terenima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading