ĐOKOVIĆ RASTUŽIO SRBIJU: Ne dolazi u Beograd - izjava koja je uzdrmala teniski svet!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.08.2024

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom trenutku neke druge stvari su prioritetne.

ĐOKOVIĆ RASTUŽIO SRBIJU: Ne dolazi u Beograd - izjava koja je uzdrmala teniski svet!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković rutinski savladao Moldavca Radu Albota na startu ovogodišnjeg US opena rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 6:4), čime je započeo odbranu trofeja na ovom prestižnom turniru.

Nakon meča je ipak izneo nešto što će ljubitelje tenisa u Beogradu i Srbiji prilično razočarati. Novak Đoković je objavio da neće učestvovati na turniru koji će se održati u Beogradu od 3. do 9. novembra:

- Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd, to je Đoletov projekat, on je od početka do kraja uradio sam sa timom. Drago mi je jer njegov tim radi dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci, znaju kako da organizuju dobar turnir. Pružila se prilika da uzmu licencu na dve godine, ta licenca opet ne pripada Beogradu, već turnir u Sankt Petesburgu. Bio je u Izraelu, pa onda se preselio u Španiju. Drago mi je da ima dve godine garantovane, Beograd ima tenisku kulturu. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organizatorima. Nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati, domaća publika gleda, nadamo se da će biti neko zvučnije ime. Nezgodno je jer je pred masters u Torinu i dosta tenisera tada završava sezonu.

Republika

Foto: Starsport

Novak ne dolazi na turnir u srpsku prestonicu

 

Istakao je važnost povratka elitnog tenisa u Beograd, naglašavajući ulogu svog brata Đorđa u organizaciji ovog događaja. Đoković je istakao da je Đorđe sa svojim timom uspeo da obezbedi da se turnir vrati u Beograd, ističući da je to "Đoletov projekat" koji je sproveo od početka do kraja.

Iako je izrazio žaljenje što ove godine neće moći da učestvuje na ovom turniru, Novak je poželeo organizatorima uspeh. Nadajući se da će domaća publika imati priliku da gleda neko zvučnije ime, Đoković je istakao da je ovo takmičenje nezgodno smestio jer se održava neposredno pre mastersa u Torinu, što znači da dosta tenisera završava sezonu upravo u tom periodu. Ipak, Novak je izrazio uverenje da će turnir u Beogradu biti uspešan, posebno uz podršku domaće publike.

Novakova odluka da ne učestvuje na turniru u Beogradu pokazuje njegovu posvećenost planiranju takmičarske sezone i brigu o svom fizičkom i mentalnom stanju. Iako će izostati sa ovog događaja, njegova podrška organizatorima i želja za uspehom događaja jasno pokazuju koliko mu je stalo do razvoja tenisa u Srbiji.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US opena pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading