EVO KADA ĐOKOVIĆ I ĐERE IGRAJU NA US OPENU! Poznat termin odigravanja srpskog derbija!

Autor:

Sport

27.08.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša vest za sve navijače odavde

EVO KADA ĐOKOVIĆ I ĐERE IGRAJU NA US OPENU! Poznat termin odigravanja srpskog derbija!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Laslo Đere

Novak Đoković i Laslo Đere će odigrati treći međusobni duel u karijeri u drugoj rundi US Opena. Drugi reket sveta je prošle noći lagano savladao Radu Albota, dok je Đere nakon lavovske borbe uspeo da prođe mnogo bolje rangiranog Štrufa.

Sada se obojica spremaju za veliki srpski derbi na početku poslednjeg Grend Slema u godini, a poznat je i termin odigravanja njihovog meča.

Duel je zakazan za negde oko 2.30 časova po srpskom vremenu u noći između srede i četvrtka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Đere

Novak brani titulu i suočava se sa izuzetno zahtevnim zadatkom - mora da odbrani čak 2.000 poena. 

Podsetimo, prethodne godine je Novak u finalu savladao Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) i tako došao do četvrte titule u Njujorku.

Ovogodišnji US Open predstavljaće Novaku priliku da dođe do pete titule na prestižnom njujorškom turniru, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Zanimljiva činjenica je da 16 godina niko nije uspeo da odbrani titulu u Njujorku, a poslednji koji je to učinio bio je upravo Švajcarac 2008. godine.

Pored Novaka, među glavnim favoritima za titulu su Janik Siner i Karlos Alkaraz. Neobično je to što Novak ove sezone nije osvojio nijednu grend slem titulu, a US Open će mu biti poslednja prilika da to promeni.

Videćemo hoće li Đere u terminu nepovoljnom po gledaoce iz Srbije moći da priredi kakvo-takvo iznenađenje protiv najboljeg ikada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading