VELIKO IZNENAĐENJE NA US OPENU! Problem MANJE za Đokovića!

Autor:

Sport

27.08.2024

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za Novaka.

VELIKO IZNENAĐENJE NA US OPENU! Problem MANJE za Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Danski teniser Holger Rune doživeo je poraz u prvom kolu ovogodišnjeg US opena od Brendona Nakašime rezultatom 0:3 (2:6, 1:6, 4:6).

Ovaj neuspeh predstavlja nastavak Runeovih izazova tokom ove sezone, nakon što je prethodno stigao do četvrtfinala mastersa u Sinsinatiju.

Rune je započeo meč izjednačeno, čak je uspeo da sačuva dve brejk lopte, ali je ubrzo usledio pad. Nakašima je preuzeo inicijativu osvojivši naredna četiri gema i poveo sa 1:0 u setovima.

Američki teniser je nastavio sa dominacijom i stigao do vođstva od 3:0 u drugom setu, vezavši sedam gemova. Iako je Rune imao priliku da se vrati u set, nije uspeo da je iskoristi, dok je Nakašima novim brejkom potvrdio svoju nadmoćnu igru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Holger Rune

U trećem setu Rune je pokazao znakove poboljšanja, ali je i dalje imao poteškoća na svom servisu. Amerikanac je uspeo da napravi ključni brejk i zabeleži ubedljivu pobedu nad 15. teniserom sveta.

Ovakav epilog ide i na ruku najboljem teniseru u istoriji Novaku Đokoviću, koji je po žrebu mogao da se sastane sa Dancem u polufinalu. Međutim, Amerikanac je učinio uslugu srpskom asu i olakšao mu put do pete titule na US openu, odnosno, rekordnog 25. Grend slema u karijeri.

Nole je, podsetimo, na startu savladao Moldavca Radu Albota 3:0 (6:2, 6:2, 6:4), dok će u drugom kolu igrati protiv velikog prijatelja i saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Lasla Đerea, koji je iznenadio Nemca Jana Lenarda Štrufa i slavio rezultatom 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading