SINER JE POSEBAN SLUČAJ! Oglasio teniser, nije više mogao da drži u sebi - "Teniski SVET je shvatio ŠTA se dogodilo!"

Autor:

Sport

26.08.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniseri budite na oprezu.

SINER JE POSEBAN SLUČAJ! Oglasio teniser, nije više mogao da drži u sebi - "Teniski SVET je shvatio ŠTA se dogodilo!"

Foto: Tanjug/AP

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić (45) nedavno je komentarisao slučaj najboljeg tenisera sveta Janika Sinera (23), koji je testiran pozitivno na zabranjenu supstancu, tačnije na nisko, ali i dalje zabranjeno nivo klostebola, steroida koji se često koristi za izgradnju mišićne mase.

Situacija je neočekivano krenula drugim tokom kada je otkriveno da je fiziotepeut Sinera, Giakomo Naldi, nenamerno kontaminirao Sinerovu krv. Ovo otkriće dovelo je do toga da je Sinner oslobođen svake krivice od strane nezavisne komisije, iako će i dalje izgubiti bodove i novac osvojen na turniru u Indijan Velsu.

U intervjuu za "Sky Sports", Ljubičić je pohvalio Sinerovu mentalnu snagu u svetlu nedavnih dešavanja.

- U prošlosti je ovde odigrao nekoliko spektakularnih mečeva, mislim da se sada psihički i fizički oseća bolje. U Sinsinatiju smo videli da mu ide prilično dobro - rekao je Ljubičić.

Siner je, u odgovoru na incident, izrazio olakšanje što je oslobođen optužbi.

- Nisam došao na US Open sa velikim očekivanjima. Osetio sam olakšanje kada se sve završilo, kada je izašlo na videlo. Svestan sam da će mi trebati vremena da se moja reputacija resetuje, da ljudi perfektno shvate šta se desilo - rekao je Siner.

Ljubičić je dodao da ovaj slučaj služi kao lekcija svim teniserima da budu oprezniji prilikom korišćenja različitih proizvoda, ističući važnost da budu svesni supstanci koje mogu nenamerno dovesti do kontaminacije. Siner je preduzeo neophodne korake tako što se rastao i sa svojim fiziotepeutom i sa svojim trenerom, pokazujući svoju posvećenost čistom i fer sportu.

- Ovo je poseban slučaj. Dosad je ceo teniski svet shvatio šta se dogodilo. Retki misle da je Janik hteo napraviti nešto zabranjeno - zaključio je Ljubičić i dodao da će sada svi teniseri biti još oprezniji pri korištenju raznih proizvoda, prenosi "Tennis World USA".

 

Očigledno je da Siner, uprkos izazovnim okolnostima, ostaje fokusiran na svoju karijeru i nastavlja da podržava integritet profesionalnog tenisa. Dok se US Open odvija, svi će biti usmereni na Sinera dok nastoji da dalje učvrsti svoju poziciju u svetu tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading