NAGLI POTEZ SINERA ŠOKIRAO SVE! Teniser dao OTKAZ ljudima koji su KRIVI za SKANDAL o DOPINGU!

Autor:

Sport

23.08.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cik pre početak takmičenja

NAGLI POTEZ SINERA ŠOKIRAO SVE! Teniser dao OTKAZ ljudima koji su KRIVI za SKANDAL o DOPINGU!

Foto: www.profimedia.rs

Italijanski teniser, Janik Siner, doneo je iznenađujuću odluku samo nekoliko dana pred početak poslednjeg Grend slema u sezoni, US opena. Odluka je usledila nakon doping skandala koji je potresao teniski svet dok je Siner nastupao na Indijan Velsu. Kao posledica ovog skandala, Sineru je oduzeto 400 bodova sa ATP liste, kao i sva novčana zarađena sredstva sa tog turnira, ali nije suspendovan ni na koji način.

Kako javlja Korijere delo Sport, Italijan je rešio da otpusti svog kondicionog trenera, Umberta Feraru, kao i fizioterapeuta Đakoma Naldija, koji su indirektno uticali da nedozvoljena supstanca dođe do Janika Sinera u Americi. Ova odluka je posebno zanimljiva jer se čini da se "krčkala" već neko vreme, s obzirom na to da ova dvojica nisu bila u javnosti sa Sinerom barem oko mesec dana pre otpuštanja. Očigledno je da je i sam Italijan bio potpuno svestan ove situacije.

Foto: X/Wimbledon

 

Interesantno je napomenuti da je prema navodima Korijere delo Sporta, Naldi koristio sprej koji sadrži klostebol zbog posekotine na prstu tokom Indijan Velsa, ali o tome nije obavestio ni Sinera, ni Feraru. Masirajući stopala italijanskog tenisera, nedozvoljena supstanca je doprla do Janika, što je dovelo do ovog neželjenog incidenta.

Sinerova odluka da otpusti članove svog tima jasno pokazuje njegovu odlučnost da se nosi sa posledicama doping skandala na profesionalan i odgovoran način, istovremeno šaljući jasnu poruku da namerava da se fokusira na igru i ostvari uspeh na nadolazećem US openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading