PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Kreće u odbranu trofeja - evo šta je poručio uoči starta US opena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.08.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme da se osvoji i prva Grend slem titula u sezoni?

PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Kreće u odbranu trofeja - evo šta je poručio uoči starta US opena!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Novak Đoković se priprema za odranu titule na US Openu.

Prethodne godine je u finalu savladao Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) i tako došao do četvrte titule u Njujorku. Sada će pokušati da postane apsolutni rekorder po broju Grend slem titula u obe konkurencije.

Ovogodišnji US Open predstavljaće Novaku priliku da dođe do pete titule na ovom prestižnom turniru, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Zanimljiva činjenica je da 16 godina niko nije uspeo da odbrani titulu u Njujorku, a poslednji koji je to učinio bio je upravo Federer 2008. godine.

Pored Novaka, među glavnim favoritima za titulu su Janik Siner i Karlos Alkaraz. Neobično je to što Novak ove sezone nije osvojio nijednu grend slem titulu, a US Open će mu biti poslednja prilika da to promeni. Takođe, zanimljivo je pratiti kako će se publika i ostali teniseri ponašati prema Janiku Sineru nakon doping skandala i činjenice da je bio pozitivan na doping test.

Foto: Instagram.com/printscreen/djokernole

Sve je objasnio u par reči

 

Uz Novaka, u Njujorku će nastupati i drugi srpski teniseri poput Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića. Što se tiče ženske konkurencije, aktuelna šampionka Koko Gof će biti jedna od glavnih favoritkinja, uz Igu Švjontek i Arinu Sabalenku.

US Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, a ukupni nagradni fond turnira iznosi čak 75 miliona dolara. Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji će dobiti po 3.6, a finalisti po 1.8 miliona dolara. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju početak ovog velikog takmičenja.

Da podsetimo, ovogodišnji US open startuje 26. avgusta, a na startu turnira u Njujorku Đoković se sastaje sa Moldavcem Radu Albotom  koji na glavnu scenu stiže kao kvalifikant. Iskusni Moldavac ima 34 godine. Rođen je u Kišinjevu , a član pro tura je od 2008. godine. Trenutno je 138. igrač planete, a svoj najbolji plasman na ATP listi tenisera sveta imao je početkom avgusta 2019. godine kada je zauzimao 39. poziciju.

Najveći uspeh na US opemu zabeležio je 2017. godine kada je stigao do treće runde, a identično ostvarenje zabeležio je i na Australijan openu 2021. i 2022. godine, kao i na Vimbldonu sada već davne 2018. godine.

Sva dešavanja sa US opena pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading