BEKER STAO NA NOLETOVU STRANU?! Nemac se oglasio posle INCIDENTA - "UVEDITE PRAVILA!"

Autor:

Sport

25.08.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna reči Nemca uzdrmale teniski svet.

BEKER STAO NA NOLETOVU STRANU?! Nemac se oglasio posle INCIDENTA - "UVEDITE PRAVILA!"

Foto: Tanjug/AP

Finalni meč turnira u Vinston Sejlemu, u kojem je nastupao američki teniser Aleks Mihelsen, završio se neočekivanim incidentom koji je privukao veliku pažnju i izazvao brojne kontroverze.

Tokom meča, Mihelsen je udario lopticu tako snažno da je ona završila u publici, slučajno pogodivši jednog od navijača. Ovaj nezgodan potez izazvao je različite reakcije, a Mihelsen se odmah nakon incidenta izvinio publici i pogođenom navijaču. Incident je brzo podsetio mnoge na sličnu situaciju iz 2020. godine, kada je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena nakon što je nehotice pogodio linijskog sudiju lopticom. Mnogi se sada pitaju zašto Mihelsen nije prošao kroz isti postupak.

Legendarni teniser i nekadašnji trener, Boris Beker, oglasio se povodom ovog slučaja, naglašavajući potrebu za doslednom primenom pravila za sve igrače. Beker je na svom profilu podelio snimak incidenta

- Ne želim da igrači budu diskvalifikovani tokom meča, ali morate da uvedete da pravila budu konzistentna za sve - istakao je Beker, koji je na svom profilu objavio i snimak ovog incidenta. 

Prema poslednjim informacijama, pogođeni navijač nije ozbiljno povređen, ali je ovaj incident pokrenuo rasprave unutar teniske zajednice o potencijalnim dvostrukim standardima u primeni pravila. ATP i ITF se još nisu zvanično oglasili, ali mnogi očekuju da će ovaj slučaj pokrenuti diskusiju o pravilima i njihovoj primeni na svim turnirima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading