OVO JE VAN PAMETI: Novak je ponovo glavna tema - evo šta je o njemu rekao nekadašnji osvajač Rolan Garosa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.08.2024

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima i onih koji se dive najboljem teniseru u istoriji belog sporta.

OVO JE VAN PAMETI: Novak je ponovo glavna tema - evo šta je o njemu rekao nekadašnji osvajač Rolan Garosa!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković je osvajanem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu stigao do "karijernog slema" čime se po ko zna koji put upisao u anale belog sporta.

Trenutni "broj dva" na ATP listi ima veliku priliku i da se u narednom periodu vrati na čelnu poziciju liste najboljih tenisera planete, a njegove partije koje pruža u poslednje vreme nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Majkl Čeng, šampion Rolan Garosa iz 1989. godine, oduševljen je igrama Novaka Đokovića:

- Ono što Novak radi je apsolutno van pameti. U ovih nekoliko poslednjih meseci, igrao je na Rolan Garosu, povrediti se tamo, imao operaciju, oporaviti se i igrati finale Vimbldona, za malo pobedio. Zatim se vratio na isti teren na Olimpiskim igrama i osvojio zlato. Malo je reći da me ostao bez teksta. I to radi sa 37 godina, to je fenomenalno - istakao je Majkl Čeng nekadašnji američki teniser i ovajč Rolan Garosa za 1989. godinu.za potkast "Show’s The Sit-Down".

Foto: Facebook.com/Svet sporta

Oduševljen je Novakovim partijama - Majkl Čeng

 

Čeng je govorio o budućnosti Novaka Đokovića, ističući da nije siguran da će Novak još stati. Takođe, pohvalio je i mlade talente poput Karlosa Alkaraza i Janika Sinera, naglašavajući koliko dugo će Novak Đoković igrati s obzirom na sve što je postigao u tenisu.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Njujorku, gde se priprema za US open, sa ciljem da osvoji svoju petu titulu na tom turniru i ukupno 25. Grend slem.

Da podsetimo, ovogodišnji US open startuje 26. avgusta, a na startu turnira u Njujorku Đoković se sastaje sa Moldavcem Radu Albotom  koji na glavnu scenu stiže kao kvalifikant. Iskusni Moldavac ima 34 godine. Rođen je u Kišinjevu , a član pro tura je od 2008. godine. Trenutno je 138. igrač planete, a svoj najbolji plasman na ATP listi tenisera sveta imao je početkom avgusta 2019. godine kada je zauzimao 39. poziciju.

Najveći uspeh na US opemu zabeležio je 2017. godine kada je stigao do treće runde, a identično ostvarenje zabeležio je i na Australijan openu 2021. i 2022. godine, kao i na Vimbldonu sada već davne 2018. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading