NOVAK JE ZBOG TOGA BIO DISKVALIFIKOVAN, A SAD SE PRAVITE LUDI?! Teniser stao na stranu srpskog ASA, pa se podigla velika PRAŠINA - U čemu je razlika?! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.08.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važe li za sve ista pravila?

NOVAK JE ZBOG TOGA BIO DISKVALIFIKOVAN, A SAD SE PRAVITE LUDI?! Teniser stao na stranu srpskog ASA, pa se podigla velika PRAŠINA - U čemu je razlika?! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Američki teniser Aleks Mikelsen postao je predmet velike pažnje u teniskom svetu nakon incidenta na turniru u Vinston-Sejlemu. U finalu ovog takmičenja, Mikelsen je izazvao kontroverzu kada je lopticom pogodio jednog navijača nakon što je bio nezadovoljan svojom igrom. Iako je mnogi očekivali da će biti diskvalifikovan, sudija Oreli Tort je donela odluku da se meč nastavi nakon razgovora sa pogođenim navijačem.

Ova odluka izazvala je žestoku debatu u teniskom svetu, posebno zbog upoređivanja sa sličnim incidentom koji se dogodio Novaku Đokoviću na US Openu pre četiri godine. Mnogi su isticali nedoslednost u primeni pravila, s obzirom na to da je Đoković tada bio diskvalifikovan nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom koja nije bila u igri.

Društvene mreže su bile prepune komentara teniskih navijača i samih tenisera, a Australijanac Džon Milman je bio jedan od njih. Njegova objava je izazvala dosta reakcija, pa je naknadno poslao još jednu poruku kako bi pojasnio svoje stajalište.

- Ne želite da vidite da igrači ne plaćaju obaveze, ali ne vidim veliku razliku između ovog incidenta i Novakovog za US 2020 - izjavio je Džon Milman.

Pitanje doslednosti u primeni pravila postalo je centralna tema, pri čemu su mnogi izrazili nezadovoljstvo zbog nedoslednosti u tretiranju različitih igrača u sličnim situacijama. Ovakav slučaj podstakao je ponovnu raspravu o jednakom tretmanu svih igrača, posebno kada je reč o disciplinskim merama koje se sprovode prema pravilima ATP.

Incident sa Aleksom Mikelsenom na turniru u Vinston-Sejlemu jasno je pokrenuo pitanje doslednosti i jednakog tretmana svih tenisera u sličnim situacijama. Odluka da se meč nastavi nakon što je igrač pogodio navijača lopticom izazvala je kontroverzu i postavila pitanje da li se pravila primenjuju podjednako za sve. Ovo će svakako biti tema koja će se nastaviti raspravljati u teniskom svetu u danima koji dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading