NOVAKA NE CENE DOVOLJNO! Legendarni Amerikanac ZAGRMEO zbog Đokovića!

Autor:

Sport

24.08.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa nije hteo da prećuti.

NOVAKA NE CENE DOVOLJNO! Legendarni Amerikanac ZAGRMEO zbog Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni američki teniser Džon Mekinro godinama je jedan od najvećih "zaštitnika" Novaka Đokovića, posebno kada je reč o napadima medija u Velikoj Britaniji i SAD. Tako je stao u njegovu odbranu za vreme Vimbldona, a sada je to učinio i pred US Open gde su ga ponovo potcenili i mnogi ne veruju da može da dođe do titule.

I dok je istakao da su iznenađenja moguća na US Openu, apostrofirajući da očekuje da Zverev, Medvedev, Rubljov i američki teniseri naprave korak više nego što javnost očekuje, Džon Mekinro je još jednom morao da u prvi plan stavi Đokovića. Čisto za sve one koji su zaboravili da je Nole najveći teniser svih vremena i da to što ove sezone nije osvojio niti jedan turnir, osim onog na Olimpijskim igrama u Parizu, ne znači baš ništa.

- Mislim da Đokovića ne cene dovoljno. Teško mu je bilo da stalno bude upoređivan sa Nadalom i Federerom. Sjajan posao je uradio da se stavi ispred njih na mnogo načina. To je neverovatno, za 10 ili 20 godina ljudi će ga voleti još više. Kada jednog trenutka prestane shvatiće šta je doneo sportu - poručio je Mekinro za "Eurosport".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

Prema teoriji čuvenog Amerikanca, Alkaraz je pogrešio što je igrao u Sinsinatiju jer je bio potpuno fizički i mentalno iscrpljen zbog poraza od Đokovića na Olimpijskim igrama, ali ističe da mu je uprkos tome miljenik:

- Meni je Alkaraz trenutno omiljeni teniser, bar kada je reč o gledanju tenisa. Znate dobro da sve daje na terenu i ja volim igrače koji mogu to. Neverovatno je i kako je uvek tako pozitivan, smeje se... - ispričao je Mekinro.

Tu se zaustavio, jer se setio i da je Alkaraz pobesneo u Sinsinatiju:

- Teško je poverovati da ne može da se bude frustriran, još u tenisu koji je mentalno težak sport. Siguran sam da mu je bila potrebna duža pauza. Ali, možda je osetio pritisak da igra jer Nole nije, i to sa 37 godina. Bolje bi mu bilo da je pauzirao, pa kad sve uzmemo u obzir biće mu teško da osvoji turnir.

Uzimaju u obzir Novakove godine i "ispunjenje sna" na Olimpijskim igrama, Alkarazovu slomljenost zbog poraza u Parizu i svežu situaciju sa Janikom Sinerom koji je u centru doping skandala, Mekinro ostavlja mogućnost i da bude neko iznenađenje, ali nije sasvim ubeđen u to:

- Koliko je još goriva ostalo Alkarazu? Ovo bi mogao da bude turnir koji će otvoriti vrata nekom od tenisera koje ne očekujemo. Otvoreno je za iznenađenje, ali... - istakao je Džon Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading