ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! Otkriveno šta je Novak REKAO zlatnim vaterpolistima Srbije!

Autor:

Sport

24.08.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta pokazao koliko voli svoju zemlju.

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! Otkriveno šta je Novak REKAO zlatnim vaterpolistima Srbije!

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije je postigla istorijski uspeh osvajanjem treće uzastopne zlatne medalje na nedavno završenim Olimpijskim igrama.

Posle nešto slabijeg starta, "delfini" su uspeli da pokažu svoje umeće i prepoznatljiv kvalitet, pobedivši Grčku i Ameriku na putu do finala, gde su se suočili sa reprezentacijom Hrvatske.

Pre finalnog duela protiv aktuelnih svetskih šampiona Hrvata, vaterpolo reprezentaciju je posetio Novak Đoković, najuspešniji teniser u istoriji "belog sporta" pružio je podršku i ohrabrenje izabranicima Uroša Stevanovića.

Republika

Foto: Starsport

 

Njegov pomoćnik Uroš Ćirić otkrio je da se tom prilikom Đoković odlučio da održi motivacioni govor, koji je značajno podigao moral ekipe. Nole je podelio svoje iskustvo i pritisak koji nosi kao vrhunski sportista, naglasivši da je uspeh na Olimpijskim igrama za njih jedini cilj i da treba da skinu teret s leđa. Njegova podrška je bila od presudnog značaja za "delfine", a Stevanovićev asistent je izrazio veliku zahvalnost rekorderu po broju grend slemova zbog njegovog poteza.

- Taj motivacioni govor je značajno podigao moral ekipe i pokazao se kao prekretnica. Oni su bili sami u sobi, ali pričali smo o tome kasnije. Nisam ulazio u detalje zbog poštovanja privatnosti, ali suštinski, tu su već bili Sava, Jakša i Manda, koji su imali dva olimpijska takmičenja iza sebe, kao i Deda sa jednim. Novak im je rekao da zna gde se sada oni nalaze, ali da za njega, finale Vimbldona, ukoliko ga ne osvoji, nije to to. Objasnio im je da je pritisak sa kojim se nose potpuno razumljiv i da samo treba da skinu taj teret s leđa, i sve će biti u redu. Izašli su iz sobe s ohrabrenjem. Nole je posle toga ušao u sobu stručnog štaba i rekao: „Ne brinite, sve će biti u redu. Znam kroz šta prolaze. Za njih je jedino zlato uspeh, i sve će biti kako treba.“ Na kraju, bilo nam je bitno da smo otkazali naš planirani sastanak i gledanje videa, jer, kako je Uroš rekao, nema smisla držati sastanak nakon što je Novak pričao - rekao je Ćirić.

Istovremeno je priznao da Đoković zbog svega zaslužuje veliku zahvalnost.

- Apsolutno, hvala Đokoviću. Drago mi je što je Novak bio tamo za nas. Mislim da mu je ovo osvajanje olimpijskog zlata za Srbiju bilo nešto što mu je nedostajalo, jer naš narod često ume da kaže: "Igraš za sebe, a ne za zemlju." Novak je dokazao suprotno. On je na nivou sportista kao što su Majkl Džordan ili Muhamed Ali, i treba da budemo ponosni što je Srbija njegova domovina i što i dalje osvaja najveće turnire i medalje za našu zemlju. Hvala ti, Nole - istakao je Uroš Ćirić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading