OSVOJIO JE MELBURN I OI U PARIZU! Poznato koliko je novca Đoković ZARADIO u 2024! Nećete VEROVATI na kom je mestu Rafa!

Autor:

Sport

24.08.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Janik Siner najveće razočaranje.

OSVOJIO JE MELBURN I OI U PARIZU! Poznato koliko je novca Đoković ZARADIO u 2024! Nećete VEROVATI na kom je mestu Rafa!

Foto: Profimedia

Posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Novak Đoković je spremno krenuo ka još jednom cilju - osvajanju 25. Grend slema na US Openu. Turnir će započeti duelom protiv Radua Albota iz Moldavije.

Eminentni list Forbs objavio je listu tenisera koji su zaradili najviše novca tokom 2024. godine, a na njoj se, sasvim očekivano, našao najuspešniji igrač "belog sporta" u istoriji. Srpski teniser je zauzeo drugo mesto na listi, sa zaradom od 37,2 miliona dolara. Od turnira je zaradio 12,2 miliona dolara, dok je od sponzorskih ugovora prihodovao čak 25 miliona američkih novčanica.

Na prvom mestu liste se nalazi Karlos Alkaraz, koji je zaradio 42,3 miliona dolara ove sezone, od čega je 10,3 miliona dolara zaradio na terenu, a 32 miliona dolara od sponzora.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal

Na trećem mestu nalazi se Koko Gof iz SAD sa zaradom od 27,1 miliona dolara, od čega je 7,1 milion dolara zaradila na turnirima, dok je van terena od sponzora primila 20 miliona američkih dolara. Iga Švjontek iz Poljske je zaradila 26,7 miliona dolara, od čega je 11,7 miliona dolara zaradila na terenu, a 15 miliona dolara od sponzora. Janik Siner, trenutno prvi na planeti kod muškaraca, zauzima petu poziciju po zaradi sa 26,6 miliona dolara, od čega je 11,6 miliona dolara zaradio na turnirima, a 15 miliona od sponzorskih ugovora.

Rafael Nadal se i dalje nalazi među najbolje plaćenim teniserima sa zaradom od 23,3 miliona dolara, od čega je samo 0,3 miliona dolara zaradio na turnirima, dok je 23 miliona dolara zaradio od sponzora.

Danil Medvedev se nalazi na sedmom mestu sa zaradom od 20,3 miliona dolara (7,3 miliona od turnira i 13 miliona od sponzora), Japanka Naomi Osaka je osma sa 14,6 miliona (0,6 miliona od turnira i 14 miliona od sponzora), Norvežanin Kasper Rud je deveti sa 13,9 miliona (3,9 miliona sa turnira i 10 miliona od sponzora), a listu kompletira Arina Sabalenka iz Belorusije sa 13,7 miliona (6,7 miliona od turnira i 7 miliona od sponzora). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading