SINERA IZBACUJU SA US OPENA?! Oglasila je Svetska antidoping agencija - SADA je stvarno KRAJ za ITALIJANA!

Autor:

Sport

23.08.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je potreslo ceo svet tenisa..

SINERA IZBACUJU SA US OPENA?! Oglasila je Svetska antidoping agencija - SADA je stvarno KRAJ za ITALIJANA!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Janik Siner, trenutno prvi na ATP listi, našao se u centru pažnje zbog navodnog doping skandala. Siner je bio pozitivan na doping testu dva puta tokom marta, ali je slučaj ostao tajan sve do nedavno, kada je ATP odlučio da ga oslobodi optužbi. Međutim, situacija bi mogla da se zakomplikuje jer se očekuje da se u ceo slučaj umeša Svetska antidoping agencija (WADA), koja do sada nije bila konsultovana.

Prema saznanjima nemačkih medija, WADA ima pravo da se žali na odluku o Sineru, a rok za to je 6. septembar. Predstavnik WADA-e je izjavio da će pažljivo ispitati sve dokumente i zadržati pravo da se žali na odluku, potvrđujući da se slučaj prati na višim instancama. Odluka bi mogla da stigne usred US Opena, na kome će se takmičiti Janik Siner, što bi moglo da ima značajan uticaj na njegovu karijeru i imidž tenisa uopšte.

- Kao što uvek i radimo, pažljivo ćemo ispitati sve dokumente i zadržavamo pravo da se žalimo na odluku - poručio je predstavnik Svetske antidoping agencije i time potvrdio da se slučaj prati i sa viših instanci.

Foto: Tanjug

Ovo će biti veliki udarac za Sinera

Izbačaj Siner sa turnira zbog dopinga definitivno ne bi bio dobar scenario za njega niti za imidž grend slema. Siner je bio suspendovan tek nekoliko dana u aprilu, kada je njegova suspenzija bila "podignuta" i on je nesmetano nastavio da se takmiči i osvaja turnire. Sada, sa mogućom umešanošću WADA-e, cela situacija postaje još kompleksnija.

U isto vreme, održan je žreb za US Open na kome će Siner učestvovati, a mogućnost da se WADA umeša dodatno izaziva tenziju i neizvesnost oko ishoda ovog takmičenja. Đoković će se u prvom kolu susresti sa Moldavcem Albota, dok bi Siner mogao biti suočen sa potencijalnim izazovima van terena.

Sve u svemu, skandal sa dopingom u svetu tenisa dobija nove obrise sa potencijalnom ulogom WADA-e koja bi mogla da promeni tok događaja. Očekuje se da će javnost i sportski svet sa nestrpljenjem pratiti razvoj situacije i ishod ovog kontroverznog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading