POLA GODINE PAKLA ZA TENISERA! Samo nekoliko sati pre MEČA pao je DOPING TEST - Drugi IGRAJU i ostvaruju SNOVE, dok sam ja UNIŠTEN! (FOTO)

Autor:

Sport

23.08.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova činjenica mu ne da mira.

POLA GODINE PAKLA ZA TENISERA! Samo nekoliko sati pre MEČA pao je DOPING TEST - Drugi IGRAJU i ostvaruju SNOVE, dok sam ja UNIŠTEN! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Wolfgang Fehrmann / imago sportfotodienst / Profimedia

Poljski teniser Kamil Majrhžak nedavno je izneo svoje iskustvo sa tretmanom koji je imao Janik Siner, ističući da je prošao kroz "šokantnu i ekstremno bolnu vest iz teniskog sveta". Majrhžak je istakao da je ova vest imala veliki uticaj na njegovo zdravlje i mentalno stanje, izbegavajući da otkrije detalje zbog kojih je bio uznemiren. Pozitivan na četiri testa i kažnjen sa 13 meseci neigranja, Majrhžak je istakao da se osećao kao da je "pola godine proveo u paklu".

Nekoliko sati pre meča, dobio sam veoma šokantnu i ekstremno bolnu vest iz teniskog sveta. Neću da ulazim u detalje zbog mog zdravlja i mentalnog stanja, ali činjenica da ne mogu čak ni nogu da stavim na teniski teren koji nije privatan za skoro svo vreme moje kazne, dok drugi normalno igraju i ostvaruju svoje snove, iako su bili u istoj situaciji, ne da mi mira – prepričava na društvenim mrežama Poljak kroz šta je prošao od decembra 2022.

Majhržakov horor je počeo u decembru 2022. kada je bio pozitivan na četiri testa i kažnjen sa 13 meseci neigranja. Naknadno se ispostavilo da su pozitivni testovi bili posledica zaraženog suplementa, a i pored računa za kupovinu i dokaza koji su potvrđivali zaraženost, nije uspeo da se izbori za pravdu. Bez rejtinga i početkom učešća u kvalifikacijama za US Openu, Majrhžak je istakao da je ponosan što se ponovo takmiči na velikom turniru i da je prošao kroz mnogo emocija kako na terenu, tako i van njega.

Potpuno sam uništen i šokiran. Dobro, možda nisam u pravu. Ali, koga briga šta kaže igrač koji je loše rangiran - dodao je teniser.

Ovaj slučaj ukazuje na nepravdu koju pojedini teniseri doživljavaju u borbi za povratak na tenisku scenu. Majhržakov slučaj je samo jedan od mnogih koji su doživeli nepravdu usled pogrešno pozitivnih testova, a njegova borba za povratak na vrhunski nivo tenisa predstavlja inspiraciju za sve sportiste koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

Janik Siner, koji se nedavno takmičio na US Openu, dočekan je sa toplim reakcijama i podrškom, uprkos činjenici da je bio pozitivan na doping test. Ovaj slučaj je izazvao kontroverze u teniskoj zajednici, a mnogi su istakli da je ceo proces užasan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading