SUSPENZIJA NA ČETIRI GODINE! Ovaj Italijan baš nije imao sreće - PAO na DOPING TESTU, baš kao i SINER!

Autor:

Sport

21.08.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njemu nisu imali milosti.

SUSPENZIJA NA ČETIRI GODINE! Ovaj Italijan baš nije imao sreće - PAO na DOPING TESTU, baš kao i SINER!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniseri su nedavno bili u centru pažnje zbog skandala sa dopingom, ali situacija nije ista za sve. Dok je Janik Siner prošao bez kazne uprkos dva pozitivna testa, Stefan Batalino nije imao istu sreću.

Janik Siner je bio u centru pažnje zbog dva pozitivna doping testa, ali je bar za sada izbegao kaznu tvrdeći da je kremu koju je koristio zbog povrede, nanosio na prste, a da je ta krema bila uzrok pozitivnih rezultata. Činjenica da je Siner izbegao ozbiljne sankcije izazvala je oštru reakciju javnosti i postavila pitanje koliko je efikasan sistem kontrole dopinga u tenisu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Za razliku od Sinerovog slučaja, Stefan Batalino nije imao sreće. Nakon što je testiranje urina pokazalo prisustvo supstance klostebol, Batalino je tvrdio da je njegovo kršenje bilo nenamerno. Međutim, nije uspeo da dokaže svoju nevinost jer je fizioterapeut odbio da svedoči, što ga je dovelo do suspenzije na četiri godine. Ovaj slučaj baca svetlo na pitanje prava sportista da se brane od optužbi za doping.

Doping u tenisu ostaje ozbiljan problem, a slučajevi poput Sinerovog i Batalinovog postavljaju pitanje pravičnosti i efikasnosti sistema kontrole dopinga u ovom sportu. Dok se javnost buni zbog nejednakog postupanja u sličnim slučajevima, teniseri se suočavaju sa ozbiljnim posledicama suspenzija.

Dodatno se oglasio i nemački doktor Fric Zergel, ističući potrebu za temeljnim istraživanjem i rigoroznom kontrolom kako bi se osigurala fer i čista konkurencija u ovom popularnom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading